• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Etelä-Karjalan hyvinvointialueen pelastusjohtajan haussa jatkoon kolme hakijaa

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen pelastusjohtajan haussa jatkoon kolme hakijaa

,

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen pelastusjohtajan rekrytointia valmisteleva työryhmä kokoontui perjantaina 3.6.2022 päättämään hakuprosessin jatkosta. Pelastusjohtajan virkaan tuli kaikkiaan seitsemän hakemusta tiistaina 31.5.2022 päättyneen hakuajan puitteissa.

Työryhmä valitsi haastatteluihin kolme pelastusjohtajan virkaa hakenutta. Haastatteluihin on valittu seuraavat henkilöt:

  • Joni Henttu, pelastustoimi ja varautuminen -vastuualueen johtaja, Rovaniemi
  • Jani Kanerva, riskienhallintapäällikkö, Lappeenranta
  • Jani Kareinen, pelastuspäällikkö, Lappeenranta

Haastattelut ja soveltuvuusarvioinnit pyritään pitämään mahdollisimman pian. Aluehallitus valitsee pelastusjohtajan kesäkuun kokouksessaan.

Kaikilla haastatteluun päässeillä on vahvaa johtamiskokemusta sekä osalla kokemusta myös pelastusjohtajan sijaisena toimimisesta. Heillä on vahva tuntemus Etelä-Karjalan alueesta ja Etelä-Karjalan pelastuslaitoksesta.

–Meillä oli erittäin hyviä hakijoita ja oli hienoa havaita, että pelastusjohtajan tehtävä ja Etelä-Karjala kiinnostaa. Etenemme haastatteluihin mielenkiinnolla. Tavoitteena on, että Etelä-Karjalan aluehallitus pääsee valitsemaan uuden pelastusjohtajan 22.6.2022 kokouksessaan, toteaa aluehallituksen puheenjohtaja Anneli Kiljunen.

Pelastusjohtajan virka on tarkoitus täyttää 1.9.2022 alkaen ja virka on vakituinen. Virassa on kuuden (6) kuukauden koeaika.

Pelastusjohtajan keskeisimpänä tehtävänä on johtaa hyvinvointialueen pelastuslaitoksen toimintaa sekä vastata pelastuslaitoksen toiminnallisesta ja taloudellisesta kehittämisestä sekä valvoa, että pelastustoimen tehtävät hoidetaan vahvistetun hyvinvointialuestrategian sekä pelastustoimen palvelutasopäätöksen mukaisesti mahdollisimman tehokkaasti, taloudellisesti ja tarkoituksenmukaisesti. Pelastusjohtaja toimii pelastuslain tarkoittamana Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ylimpänä pelastusviranomaisena sekä kokonaisturvallisuudesta vastaavana viranhaltijana.

Pelastusjohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on virkaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja pelastuslain 57 §:ssä säädetty pelastustoimintaan osallistuvalta päällystöltä vaadittava pelastusalan tutkinto sekä B-luokan ajokortti. Viran tuloksellinen hoitaminen edellyttää laaja-alaista pelastustoimen tuntemusta ja johtamiskokemusta pelastustoimen tehtävistä, kykyä verkostomaiseen työskentelyyn, oma-aloitteellisuutta, hyvää suullista ja kirjallista esitystaitoa sekä esiintymistaitoa, hyviä vuorovaikutustaitoja, kehittämishalukkuutta sekä tietoteknistä perusosaamista.

Lisätietoja antavat

  • Etelä-Karjalan hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtaja Anneli Kiljunen, [email protected], p. 050 511 3123.
  • Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen kehittämispäällikkö Heidi Huuskonen, [email protected], p. 040 358 0168
Vuoden 2023 alusta lähtien sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueille. Etelä-Karjalan hyvinvointialueen muodostaa Etelä-Karjalan maakunnan alue, jossa asuu hieman alle 127.000 asukasta. Etelä-Karjalan maakunnan muodostavat Imatran, Lappeenrannan, Lemin, Luumäen, Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kunnat. 
Customer service