• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Etelä-Karjalan hyvinvointialueen järjestöavustushaku avautuu 25.1.2023
Kuvituskuva, kuvassa vaaleaihoiset kädet kättelevät toisiaan.

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen järjestöavustushaku avautuu 25.1.2023

,

Etelä-Karjalan hyvinvointialue avaa järjestöavustushaun 25.1.2023. Hyvinvointialue myöntää avustuksia rekisteröidyille yleishyödyllisille yhdistyksille ja säätiöille toimintaan, jonka tavoitteena on Etelä-Karjalan hyvinvointialueen asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin tai turvallisuuden edistäminen.  

Vuodelle 2023 on jaossa toiminta-avustuksia. Kumppanuusavustusten osalta hakemus käynnistää neuvottelumenettelyn, jossa hyvinvointialue käy yhdessä hakijan kanssa läpi toimintaa ja sen kytkeytymistä sosiaali- ja terveys- tai pelastuspalveluihin.

Avustettavan toiminnan tulee toteuttaa Etelä-Karjalan hyvinvointialueen strategian painopisteitä sekä maakunnallisia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen teemoja. Toiminnan tulee tukea tai täydentää hyvinvointialueen järjestämisvastuulla olevia sosiaali- ja terveyspalveluja tai pelastuspalveluja ja toimii yhteistyössä näiden palvelujen kanssa. 

Toiminta-avustusten myöntämisen tukena käytetään pisteytystä. Vuoden 2023 avustettavan toiminnan tulee toteuttaa Etelä-Karjalan hyvinvointialueen strategian painopisteitä: prosessit ja sujuvuus sekä palvelujen porrastus sekä maakunnallisia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen teemoja. Etelä-Karjalassa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen haasteet liittyvät vahvasti elintapoihin, kuten ylipainoon ja päihteisiin. Tästä syystä painopisteiksi 2023 on priorisoitu elintavat ja mielen hyvinvointi.

  • Lasten ja nuorten osalta avustus kohdennetaan erityisesti matalan kynnyksen ennalta ehkäisevään päihde- ja mielenterveystyöhön.
  • Työikäisten osalta avustus kohdennetaan erityisesti ylipainon ja diabeteksen ennaltaehkäisyyn.
  • Ikääntyneiden osalta avustus kohdennetaan erityisesti vajaaravitsemuksen ennaltaehkäisyyn.

Avustukset ovat haettavana 25.1. alkaen sähköisesti Webropol-lomakkeen kautta.

  • Toiminta-avustushaku 25.1.-12.2.2023 välisenä aikana.
  • Kumppanuusavustushaku 25.1.-30.4.2023 välisenä aikana
Osallistu avustusklinikoihin

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen järjestöjen avustusklinikoilla vastataan hakuun liittyviin järjestöjen kysymyksiin. Avustusklinikat järjestetään etänä Teams-sovelluksen välityksellä. Avustusklinikoille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

  • to 26.1.2023 klo 10–11
  • to 2.2.2023 klo 10–11
  • to 9.2.2023 klo 10–11

Liity avustusklinikan kokoukseen napsauttamalla tästä (sama linkki toimii kaikissa tilaisuuksissa)

Tarkemmat hakuohjeet, hakulomakkeet ja liittymislinkit avustusklinikoille julkaistaan Etelä-Karjalan hyvinvointialueen verkkosivuilla ekhva.fi.

Lisätietoja:

Heini Maijanen, osallisuus- ja järjestöasiantuntija
p. 040 5647145, [email protected]

Aija Rautio, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen päällikkö
p. 044 791 4833, [email protected]

Customer service