• Etelä-Karjalan keskussairaalan edessä olevalle paikoitusalueelle uudet liikennejärjestelyt Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Yleinen » Kirsi Leino, hoitotyön johtaja

Kirsi Leino, hoitotyön johtaja

Kirsi Leino odottaa hoitotyön johtamisen ja kehittämisen kirkastusta
Vaalea lyhythiuksinen punahuulinen hymyilevä nainen istuu ikkunalaudalla ikkunan edessä ja ikkunasta avautuu taustalle talvinen näkymä Etelä-Karjalan keskussairaalan värikkääseen rakennukseen.

Tervetuloa Kirsi takaisin Etelä-Karjalaan! Hyvinvointialueen hoitotyön johtajaksi joulukuussa valitulle Kirsi Leinolle ensimmäiset työviikot ovat tuoneet mukanaan lämpimiä kohtaamisia tuttujen kesken ja uusiin työkavereihin tutustumisia. Kirsi on ”Lappeen likkoja” eli Lappeenrannasta kotoisin ja toiminutkin aikoinaan maakunnassa hoitotyön parissa.

Kirsi siirtyi meille johtajaylihoitajan virasta Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiristä. Nyt hoitotyön johtajana hän toimii hyvinvointialueen hoitotyön ylimpänä viranhaltijana, ja hänen esihenkilönään toimii terveydenhuollon toimialuejohtaja Juhani Grönlund. Myös Kanta-Hämeestä meille siirtyneet Juhani ja hyvinvointialuejohtaja Sally Leskinen sekä Kirsi tekivät paljon yhteistyötä rinnakkain jo aiemmin. Kaikkiaan Kirsi työskenteli Kanta-Hämeessä 16 vuotta ja toimi siellä muun muassa sairaanhoitopiirin johtajan varahenkilönä.

Koti jää edelleen Tampereelle, mutta kakkoskoti asettuu nyt Lappeenrantaan.

– Etelä-Karjalaan hakeutumista puolsi moni asia. Täällä tehtävänkuva on hyvinvointialuetasoinen, kiinnostavan laaja ja kattaa kaikki toimialat. Lisäksi oli houkuttelevaa palata kotikonnuille, koska täältä löytyvät läheiset, ja toimintaympäristö, hallinto sekä ihmiset ovat osittain ennestään tuttuja. Mukavaa on tehdä taas myös Juhanin ja Sallyn kanssa töitä, summaa Kirsi.

Kirsi palasi kirjaimellisesti juurilleen, sillä työpisteen talossa, toimistotalo Ruorissa, hän on aikoinaan käynyt sairaanhoitajakoulun ja myös erikoistunut terveydenhoitajaksi. Heti terveydenhuollon maisteriksi valmistumisensa jälkeen hän aloitti työuransa Joutsenon kunnan sosiaali- ja terveystoimen johtavana hoitajana. Sieltä hän siirtyi Espooseen hallintoylihoitajaksi yli 6 000 henkilön organisaatioon. Työvuosiin on mahtunut myös sairaanhoitajana, terveydenhoitajana ja esihenkilönä toimimista Lappeenrannan kaupungilla kattaen kaikenikäiset kuntalaiset. Näkemystä ja kokemusta löytyy siis sekä pienistä että suurista organisaatioista aina arjen tekemisestä johtamiseen.

Kirsillä on hoitotyön johtamiskokemusta jo vuodesta 1993. Takataskusta löytyy myös sosiaali- ja terveysjohtamisen eMBA (Sote eMBA). – Johtaminen antaa hyvän näkökulman katsoa asioita kokonaisuuden kautta, mutta jotta ymmärtää arkea, täytyy myös porautua syvemmälle ja palata taas sieltä kokonaisuuteen. Siitä tykkään johtamisessa. Lisäksi täytyy olla rohkeutta tuoda asioita esille. Asiat eivät muutoin kehity. Kun kaikki haluamme tehdä asiat paremmin, silloin myö onnistutaan, ainoastaan yhdessä tehden. Olemme potilaita ja asiakkaita varten, painottaa Kirsi.

– Oman työni näkökulmasta odotan hoitotyön johtamisen ja kehittämisen kirkastusta. Täällä on paljon hyvää osaamista ja toivon erityisesti hoitotyön näkyvämmäksi tulemista. Hoitotyön johtamisen kanssa kulkee vahvasti asiakastyön johtaminen. Haluan hoitotyön tekijöiden, niin johtajien kuin potilas/ asiakastyötä tekevien nousevan tasavertaiseksi kumppaniksi lääketieteen ja sosiaalityön rinnalle organisaation joka tasolla, hoitotyötä johdetaan ja kehitetään hyvinvointialuetasoisesti ja muutos tulee näkyväksi aina potilaille/asiakkaille asti, kertoo Kirsi.

– Hoitotyön johtajan tehtävälle on suuri tilaus. Professiojohtajuuden tuomaa ymmärrystä tarvitaan ja ne hyvinvointialueet, joilla on vahvat professiojohtajat, tulevat menestymään, visioi Kirsi.

Kiitos Kirsille keskustelusta ja toivotamme hänelle lämpimästi menestystä hoitotyön johtajana!

Customer service