• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Yleinen » Nina Holopainen, henkilöstöjohtaja

Nina Holopainen, henkilöstöjohtaja

Tummahiuksinen punasankaiset silmälasit omaava nainen hymyilee työpöytänsä ääressä, taustalla tietokoneen näyttö ja ikkunasta avautuva talvinen maisema, päällään naisella on tummanpunainen toppaliivi ja musta paita.

Tervetuloa Nina! Vuoden vaihtuessa vaihtui myös Nina Holopaisen henkilöstöjohtajan virka Varkauden kaupungista Etelä-Karjalan hyvinvointialueeseen. Pysäytimme Ninan työn touhusta hetkeksi keskustelun ääreen.

Ninan lapsuudenkoti on nykyisin Kiteeseen kuuluvalla Kesälahdella ja hänen nykyinen varsinainen kotinsa on Kiteen Puhoksessa. Hän on kuitenkin hieman yllättäen käynyt syntymässä Lappeenrannassa. Ja Lappeenranta on nyt työn kautta toinen kotipaikka. Koulutukseltaan Nina on filosofian maisteri. Hän tekee parhaillaan väitöskirjaa kuntien lähiesihenkilöiden roolista kuntien sisäisen maineen rakentumisessa. Sekä kuntapuolelta saadun työkokemuksensa että tämän tutkimustyönsä kautta kerätyn tiedon Nina näkeekin vahvuuksinaan. Vahvuuksia Ninalta löytyy muitakin, sillä hän peittosi hakuprosessissa kaikki muut kymmenen hyvinvointialueen henkilöstöjohtajaksi hakenutta. Kuntapuolen työkokemus ja näkemys sieltä käsin hyvinvointialueen toimialoihin on valttia, sillä hyvinvointialueen aloittaessa kuntien, hyvinvointialueen ja muiden toimijoiden yhteistyö vain vahvistuu entisestään.

Se, että Nina on nyt Etelä-Karjalassa, ei ollut vielä nimitysuutisen jälkeen varma asia. Marraskuussa Nina valittiin ensin Kuopion kaupungin henkilöstöjohtajaksi ja parin viikon sisään myös Etelä-Karjalan hyvinvointialueen henkilöstöjohtajaksi. Mikä sai valinnan kääntymään meidän hyväksemme? – Hyvinvointialueeksi muuttuminen on innostava paikka tehdä yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työtä. Myös koko rekrytointiprosessista huokui innostavaa otetta ja tekemisen meininkiä, Nina kertoo. Ja kyllä meidänkin mielestämme reippaan, puheliaan ja toimeliaan Ninan paikka on ehdottomasti Etelä-Karjalassa eikä Kuopiossa.
Nina kiittelee hyvinvointialueen strategiaa. – Strategiasta koostettu kuva on innostavasti laadittu ja kutsuu tekemään. Ja henkilöstöön panostaminen ilahduttaa erityisesti. Tämä on julkisella puolella varsinaista edelläkävijyyttä, tätä ei ole ennen nähty, kehuu Nina ja kertoo odottavansa innolla toimintaa.

Kiitos Ninalle keskustelusta. Toivotamme hänelle lämpimästi menestystä hyvinvointialueen henkilöstöjohtajana!

Customer service