• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Etelä-Karjalan hyvinvointialue esittää 60 sopeutuskohdetta jatkovalmisteluun
Etelä-Karjalan hyvinvointialueen logo PNG

Etelä-Karjalan hyvinvointialue esittää 60 sopeutuskohdetta jatkovalmisteluun

,

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen aluehallitus käsittelee seuraavassa kokouksessaan 22.11. ehdotusta sopeuttamisohjelmaksi vuosille 2024–2026.

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen sopeutustarve on yhteensä noin 60 miljoonaa euroa. Sopeuttaminen on lainsäädännön mukaisesti suunniteltava 2026 loppuun asti niin, että kaikki alijäämät on katettu. Mikäli sopeuttamista ei tehdä, joutuu hyvinvointialue arviointimenettelyyn ja riskinä on autonomian menettäminen, jolloin päätöksenteko siirtyy alueelta pois.

Nyt käsittelyssä olevassa ehdotuksessa on yhteensä 60 sopeutuskohdetta, joiden yhteisarvo on noin 57,5 miljoonaa euroa. Kuvatut kohteet ovat talousarvio- ja sopeuttamisohjelman valmistelussa tunnistettuja potentiaaleja, joiden toteutuksen konkreettista suunnittelua ei ole vielä aloitettu. Seuraavassa vaiheessa sopeuttamisohjelman valmistelua jatketaan yhdessä henkilöstön ja luottamushenkilöiden sekä kuntien kanssa. Tavoitteena on tuoda lopulliseen päätöksentekoon virkavastuulla hyvin arvioidut ja toteutettavat toimenpiteet sitä mukaa kuin asioiden valmistelu on viety konkreettiselle tasolle kokonaisvaltaisine vaikutusten arviointeineen.

Hallituksen kokousmateriaali löytyy osoitteesta https://mfiles.eksote.fi/kokoukset/ekhva/3/134

Lisätietoja:
Sally Leskinen, hyvinvointialuejohtaja, [email protected], p. 0400 497 418

Customer service