• Etelä-Karjalan keskussairaalan edessä olevalle paikoitusalueelle uudet liikennejärjestelyt Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Etelä-Karjalan hyvinvointialueella työhyvinvointi kehittynyt parempaan

Etelä-Karjalan hyvinvointialueella työhyvinvointi kehittynyt parempaan

, ,

Työntekijöistä peräti 78 prosenttia suosittelisi työnantajaansa.

Etelä-Karjalan hyvinvointialueella työhyvinvointi on kehittynyt entistä parempaan suuntaan. Tämä käy ilmi Mitä kuuluu? -tutkimuksen tuloksista.

– Tilanne näyttäytyy jopa positiivisempana kuin muilla hyvinvointialueilla, jotka osallistuivat tutkimukseen. Meillä yhteisöllisyys on selvästi vahvistunut, henkilöstön kehittämispäällikkö Elina Antikainen sanoo.

Työhyvinvointikyselyyn vastasi 2 891 työntekijää. Vastausprosentti oli 56.

Tiimeissä hyvää yhteistyötä

Aikaisemmissa kyselyissä havaitut vahvuudet eli valmentavalla otteella toteutettu lähiesihenkilötyö sekä tiimien yhteistyö ovat kehittyneet entisestään.

Esimerkiksi tänä vuonna jo kolmeneljäsosaa vastaajista arvostaa oman lähiesihenkilönsä valmentavaa johtamisotetta.

Vastaajista 72 prosenttia kokee, että yhteistyö on toimivaa oman työyhteisön sisällä.

– Tämä on tärkeää, sillä tutkimusten mukaan työyhteisöltä saatava tuki suojaa haitalliselta psyykkiseltä kuormittumiselta, hyvinvointialuejohtaja Sally Leskinen korostaa.

Työn ja muun elämän yhteensovittaminen on helpompaa. Samoin eettinen kuormitus on vähentynyt hyvinvointialueella.

Myös työpaikkakiusaamisen kokemukset ovat vähentyneet, joskin yhä 12 prosenttia kertoi kokeneensa työpaikkakiusaamista vuoden aikana.

Erityisesti tuloksista nousee myönteisesti esille työnantajan suositteluhalukkuuden vahvistuminen, sillä peräti 78 prosenttia suosittelisi työnantajaa ystävilleen. Kasvua on edellisvuoteen verrattuna 5 prosenttiyksikköä. Tämä on korkeammalla tasolla kuin keskimäärin muilla hyvinvointialueilla.

Työkykykokemuksissa muutos

Kehityskulkuja huonompaan suuntaan on havaittavissa liittyen kokemuksiin omasta työkyvystä ja terveydestä. Joka kolmas vastaaja kokee työkykynsä alentuneen ja joka neljäs kokee terveytensä heikentyneen.

– Kysely muistuttaa meitä myös siitä, että esihenkilöiden ja johtajienkin työhyvinvoinnista on huolehdittava. Esihenkilöiden oma jaksaminen ja työn ilo heijastuvat suoraan heidän kykyynsä johtaa työyhteisöä innostavasti ja tuloksellisesti, ja siksi viisas työnantaja tukee myös heidän työkykyään, henkilöstöjohtaja Nina Holopainen sanoo.

Kokemus oikeudenmukaisesta johtamista on melko hyvällä tasolla, sillä vastaajista 73 prosenttia kokee lähiesihenkilönsä toiminnan oikeudenmukaiseksi.

– Oikeudenmukaisen johtamisen kokemus on kehittynyt aiempia vuosia parempaan, vaikka jää vielä hieman heikommalle tasolle kuin muilla hyvinvointialueilla keskimäärin, Leskinen kommentoi.

Lisätietoja:

Nina Holopainen, henkilöstöjohtaja, p. 040 513 7746, [email protected] 

Sally Leskinen, hyvinvointialuejohtaja, p. 040 638 6436, [email protected]

Elina Antikainen, henkilöstön kehittämispäällikkö, [email protected], p. 040 153 0504

Miten kysely tehtiin?

  • Työhyvinvointikysely oli avoinna 22.1.-18.2.2024 ja siihen vastasi yhteensä 2 891 työntekijää, 56 % kaikista työntekijöistä. 
  • Työhyvinvointikysely toteutettiin yhteistyössä Työterveyslaitoksen kanssa, osana Mitä kuuluu? -tutkimusta. 
  • Tutkittavia osa-alueita olivat työ, työyhteisö, johtaminen, työterveys ja työturvallisuus.
Customer service