• Kiirehdi varaamaan influessarokotusaika tai tarkista, miten saat rokotuksen ilman ajanvarausta Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » Etelä-Karjalan hyvinvointialue kerää jatkuvasti palautetta

Etelä-Karjalan hyvinvointialue kerää jatkuvasti palautetta

, ,

Tähän mennessä kiitosta ovat keränneet useat erikoisalat, muun muassa erikoissairaanhoidon yksiköt, lasten ja nuorten palvelut, hyvinvointiasemat ja hammashoitolat.

Etelä-Karjalan hyvinvointialue (Ekhva) kerää aktiivisesti palautetta asiakkailtaan. Palautetta voi jättää verkkosivuilla tai palvelupaikoissa.

NPS (Net Promoter Score) on suositteluindeksi, joka mittaa asiakkaiden ja potilaiden halukkuutta suositella organisaatiota. Palautetta ryhdyttiin keräämään vuonna 2023.  Ekhva on tähän mennessä saanut noin 500 verkkosivupalautetta.

Kuusi korkeimmat NPS-pisteet saaneet ovat (asteikko -100/100): fysioterapia (NPS=100),  lasten ja nuorten palvelut (neuvolat, lasten- ja nuorten talo, kuraattorit 79), erikoissairaanhoidon vuodeosastot (50), erikoissairanhoidon poliklinikat (42), anestesia- ja leikkausosasto (40), ensihoito ja kotisairaala (29).

-Palautteet ovat tärkeä ikkuna siihen, miten eteläkarjalaiset kokevat palvelumme. Kaikki palautteet käydään läpi ja mietimme miten toimintaamme voi jatkuvasti kehittää, laatu- ja riskienhallintapäällikkö Mirka Parkkinen sanoo.

Palautetta voi antaa myös Ekhvan toimipaikoissa WOTT-palautelaitteilla. Maaliskuuhun 2024 mennessä asiakkaat ovat antaneet noin 9000 fiilispalautetta. Näissäkin laitteissa NPS asteikko on -100/100.

Koko hyvinvointialue saa WOTT-laitteilla arvosanaksi 71. Hyvinvointiasemiin on 72 prosenttia vastaajista jopa erittäin tyytyväisiä. Erityisen tyytyväisiä ovat Imatran lapsiperhesosiaalityön asiakkaat (100) ja hammashoitoloissa asioivat.

Piirretty kuva erilaisista monimuotoisista perheistä. Taustalla on Omaperheen logosta

”Niin monta kertaa kuin olen joutunut ottamaan yhteyttä terveysasioissa teihin, olette toimineet nopeasti ja tehokkaasti. Kaikki asiat olen saanut hoidettua digipalveluiden kautta. Kiitos teille kaikille! Voimia kiireiseen työhönne!”

Asiakaspalaute

Lisätietoja:

Mirka Parkkinen, laatu- ja riskienhallintapäällikkö p. 0404873254, [email protected]

Esimerkkejä WOTT-laite palautteesta

• Lapsiperhesosiaalityö Imatra NPS= 100

• Joutseno hammashoitola NPS=83

• Keskushammashoitola Lpr NPS=80

• Imatra hammashoitola NPS=75

• Terveys- ja kuntoutus, esh osastot ja poliklinikat NPS= 73

• Armilan hyvinvointiasema NPS=73

• Lasten- ja nuortentalo NPS=67

Riippumaton sosiaali- ja potilasasiavastaava neuvoo, kun asiakas ei ole tyytyväinen saamaansa palveluun

Vuonna 2023 Etelä-Karjalan hyvinvointialueen sosiaaliasiavastaavaan otettiin yhteyttä yhteensä  159 tapauksessa ja potilasasiavastaavaan 813 tapauksessa.

Hyvinvointialueen asiakkailla ja potilailla on mahdollisuus tukeutua sosiaali- ja potilasasiavastaavan apuun, mikäli kaipaa neuvontaa omista oikeuksistaan tai tukea esimerkiksi muistutuksen, kantelun tai vahingonkorvausasian vireille laittamiseen.

Sosiaali- ja potilasasiavastaava toiminta on järjestettävä erillään hyvinvointialueen   sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämiseen ja tuottamiseen liittyvistä tehtävistä. Etelä-Karjalan hyvinvointialueella (Ekhva) tämä on toteutettu siten, että hyvinvointialue ostaa palvelun Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskukselta eli Socomilta. 

Vuonna 2023 hyvinvointialueen sosiaaliasiavastaavaan otettiin yhteyttä yhteensä  159 tapauksessa ja potilasasiavastaavaan 813 tapauksessa. Nämä eivät vielä merkitse sitä, että kaikki yhteydenotot olisivat johtaneet jatkotoimiin.

Yleisimmät sosiaaliasiavastaavaan yhteydenottoon johtaneet syyt liittyivät lastensuojeluun 43  (27 prosenttia), vammaispalveluihin 36 (22 prosenttia)  sekä iäkkäiden palveluihin 34 (21 prosenttia).

-Selvityksen mukaan syynä yhteydenottoon oli useimmiten palvelun toteutuminen, kohtelu tai päätökset strategia- ja hallintojohtaja Kaisa Heino sanoo.

Terveydenhuollon yhteydenotoista erikoissairaanhoitoa koski 63 prosenttia yhteydenotoista ja hyvinvointiasemia 17 prosenttia.

Erikoissairaanhoidon palveluista eniten yhteydenottoja tuli ortopediasta, päivystyksestä ja sisätaudeista sekä mielenterveys- ja päihdepalveluista. Asiakkaat halusivat neuvontaa hoidon toteuttamiseen, hoitoon pääsyyn ja kohteluun liittyvissä asioissa.

-Socomilta saatu selvitys antaa meille hyvin konkreettista tietoa siitä, mihin meidän on hyvä panostaa. Selvitys oli aluehallituksen käsittelyssä huhtikuun alussa ja se herätti paljon hyvää keskustelua, Heino kertoo.

Viime vuotta koskeva sosiaali- ja potilasvastaavan selvitys on kokonaisuudessaan luettavissa tästä.

Lisätiedot:

Kaisa Heino, strategia- ja hallintojohtaja, p.  040 627 5521, [email protected]

Customer service