• Etelä-Karjalan keskussairaalan edessä olevalle paikoitusalueelle uudet liikennejärjestelyt Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Terapianavigaattoria täytetään Etelä-Karjalassa noin 200 kertaa kuukaudessa

Terapianavigaattoria täytetään Etelä-Karjalassa noin 200 kertaa kuukaudessa

, ,

Julkisissa terveydenhuollon palveluissa oikeanlainen hoitoonohjaus on olennainen osa mielenterveys- ja päihdeongelmien hoitoa. On tärkeä tunnistaa mikä on kullekin apua hakevalle yksilöllisesti soveltuva ja oikeatasoinen psykososiaalinen hoito.

Terapianavigaattori on aikuisille suunnattu, vapaasti saatavilla oleva anonyymi verkkokysely, psykososiaalisen hoidon tarpeen arvioimiseksi. Se auttaa asiakasta löytämään itselleen parhaiten toimivan avun. Terveydenhuollon ammattilainen hyödyntää terapianavigaattorin tietoja soveltuvimman hoitomuodon valinnassa.

Etelä-Karjalassa Terapianavigaattori on otettu käyttöön syksyllä 2022. Se on tukena hoidon ja palvelutarpeen arvioinnissa ja täten aika asiakkaan kanssa ensitapaamisilla kohdentuu entistä tarkoituksenmukaisemmin oleellisiin asioihin.

– Terapianavigaattori on hyvä työkalu työssämme, koska se takaa tasalaatuisempaa ja vaikuttavampaa hoitoa asiakkaille. Asiakas pystyy navigaattorin avulla jäsentämään ajatuksiaan ja vointiaan hoitoaan kohtaan jo ennen enimmäistä tapaamistaan ja saa kuvaa siitä, mistä ensikäynnillä mahdollisesti keskustellaan, kertoo Etelä-Karjalan hyvinvointialueen mielenterveys- ja päihdevastaanottojen sairaanhoitaja Noora Sorvali.

– Terapianavigaattorin avulla saadaan usein hyvä kuvaus asiakkaan voinnista ja samalla se tukee meidän ammattilaisten päätöksen tekoa. Esimerkkinä, jos kyseessä olisi verenpainetauti; on hankala arvioida verenpainetta, jos sitä ei mitattaisi jollakin tavalla, jatkaa Sorvali.

Terapianavigaattorin verkkokysely koostuu monivalintakysymyksistä, oirekyselyistä ja lyhyistä avoimista tekstikentistä. Kysymykset kartoittavat oireiden ja ongelmien luonnetta sekä hoitoon liittyviä tarpeita. Kyselyn täyttäminen vie keskimäärin noin 20-30 minuuttia. Lopussa asiakas saa henkilökohtaisen koodin, jonka avulla terveydenhuollon ammattilainen voi asiakkaan luvalla katsoa tulokset.

Faktalaatikko:

Lisätietoja:

Tanja Kaipainen, aikuisten terapiakoordinaattori, p. 0403525164, [email protected]

Terapianavigaattorin kehittämistyö on osa Sosiaali- ja terveysministeriön koordinoimaa EU:n kertaluonteisella elpymisvälineellä (Next Generation EU) rahoitettavaa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa.

Customer service