• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » Ole osana tiedettä, luovuta oma biopankkiverinäytteesi keskussairaalalla keskiviikkona 22.5. kello 10.00–11.30
Kuvituskuva verinäytteenotosta, kuvassa hoitaja ottaa asiakkaalta käsivarresta verinäytettä.

Ole osana tiedettä, luovuta oma biopankkiverinäytteesi keskussairaalalla keskiviikkona 22.5. kello 10.00–11.30

, ,

Etelä-Karjalan keskussairaalan pääaulassa on biopankkipäivä keskiviikkona 22.5. klo 10.00–11.30. Tapahtumassa kerrotaan biopankkitoiminnasta ja voit antaa oman biopankkiverinäytteesi. Luovuttamalla biopankkiverinäytteen tuet lääketieteellistä tutkimusta.

Tapahtumapäivänä biopankkipiste sijaitsee Etelä-Karjalan keskussairaalan pääaulan Olka-pisteellä, Valto Käkelän katu 1, 53130 Lappeenranta. Voit luovuttaa tapahtumassa biopankkiverinäytteen tulevaisuuden tutkimuksia varten. Tapahtumaan ei ole erillistä ilmoittautumista. Biopankkiverinäytteeksi riittää näyteputki verta.

– Tervetuloa keskiviikon tapahtumaan kysymään lisää biopankkitoiminnasta ja siinä samalla voit luovuttaa oman verinäytteesi biopankkiin. Biopankkinäytteiden avulla edistetään lääketieteellistä tutkimusta, jonka tarkoituksena on kehittää uusia lääkkeitä ja hoitomuotoja. Nyt annettavat biopankkiverinäytteet auttavat tieteellistä tutkimusta luomaan uusia, entistä parempia hoitoja tulevaisuudessa, kertoo tutkimushoitaja Piritta Mässeli.

Biopankki

Biopankin tarkoitus ja tutkimusalue on väestön terveyden edistäminen, tautimekanismeihin vaikuttavien tekijöiden tunnistaminen, sairauksien ehkäisy sekä väestön hyvinvointia tai terveyttä edistävien tai sairaanhoidossa käyttävien tuotteiden tai hoitokäytäntöjen kehittäminen.

Biopankkiin kootaan ihmisperäisiä näytteitä ja tietoja lääketieteellistä tutkimusta ja tuotekehitystä varten.

Osallistuminen biopankkitoimintaan on vapaaehtoista ja perustuu suostumukseen. Suostumuksen antamatta jättäminen tai myöhempi peruminen eivät vaikuta terveydenhuollon palveluiden saamiseen.

Näytteenantajalla on oikeus tietää, missä tutkimuksissa hänen näytteitään ja tietojaan on käytetty.

Biopankki luovuttaa näytteitä ja niihin liittyviä tietoja tutkimukseen näytteenantajan yksityisyydensuoja turvaten. Biopankissa näytteenantajan näytteitä ja tietoja säilytetään jopa vuosikymmeniä.

Lisätietoja:

Piritta Mässeli, hoitotyön kliininen asiantuntija/tutkimushoitaja, [email protected]

Customer service