• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » Ruokorinteellä, Toimilassa, Harjulakodissa ja Taipalekodissa asumispalvelut määritellään uudelleen 
vanhan naisen kädet ja kahvikuppi

Ruokorinteellä, Toimilassa, Harjulakodissa ja Taipalekodissa asumispalvelut määritellään uudelleen 

Asukkaiden omaisille on lähetetty kirje postitse. 

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ( Ekhva) ikääntyneiden asumispalvelujen palvelutuotantoa joudutaan uudistamaan, koska lainsäädäntö on muuttunut. Uuden määrittelyn mukaan palveluasumisesta ja tehostetusta palveluasumisesta on siirrytty yhteisölliseen asumiseen ja ympärivuorokautiseen palveluasumiseen. 

Yhteisöllisen asumisen asuntojen koon ja varustelutason on täytettävä aluehallintoviranomaisen ja Valviran vaatimukset.  

– Uusien tilavaatimusten vuoksi suurin osa hyvinvointialueen aiemmista palveluasumisen yksiköistä ei täytä uusia vaatimuksia yhteisöllisen asumisen osalta, koska asunnoissa ei ole keittiötä tai keittiövarustusta, toimintakyky- ja hoivapalvelujen johtaja Irina Snellman selventää lakimuutoksen vaikutuksia Ekhvalla. 

Uuden määrittelyn vuoksi hyvinvointialue joutuu muuttamaan Ruokorinteen, Toimilan, Harjulakodin ja Taipalekodin asumisyksiköt ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköiksi.  

Ympärivuorokautinen palveluasuminen myönnetään yksilöllisen palvelutarpeen arvioinnin perusteella. Palvelutarpeen arvioinnit on yksikön asukkaille aloitettu ja osittain tehty.  

Mikäli asukas täyttää ympärivuorokautisen asumisen kriteerit, heidän osaltaan tehdään tulo- ja menoselvitykset. Asiakasmaksut muuttuvat uusien päätösten myötä 1.6.2024 alkaen ympärivuorokautisen palveluasumisen maksuksi.  

Näiden neljän muutoksen kohteena olevan asumisyksikön asiakkaiden omaisille on postitettu tiistaina (21.5.2024) kirje.  Asia on esillä aluehallituksessa 29.5.

Lisätietoja: 

Irina Snellman, toimintakyky- ja hoivapalvelujen johtaja, p. 040 358 9224, [email protected] 

Customer service