• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » Tarmoa testattu Etelä-Karjalan hyvinvointialueella

Tarmoa testattu Etelä-Karjalan hyvinvointialueella

, ,

Hyvinvointialue on kevään aikana testannut hyvinvointiin ja terveyteen keskittyvää verkkopalvelua yli viidenkymmenen ammattilaisen voimin. Testijakso päättyy toukokuun lopulla. Päätöksiä tehdään syksyllä.

Hyvinvointiin ja terveyteen kokonaisvaltaisesti keskittyvä palvelu Tarmoa on ollut kevään aikana koekäytössä Etelä-Karjalan hyvinvointialueella. Palvelu pyrkii kattamaan laajasti hyvinvoinnin ja terveyden alueet tarjoamalla käyttäjille aktiviteetteja ja toimintoja, mutta myös tukea eri elämäntilanteisiin, kuten sairauden, työttömyyden tai muun vaikean tilanteen kohdatessa.

Hyvinvointialue tavoittelee palvelulla terveyshyötyjä alueen asukkaille.

– Tavoite on se, että eteläkarjalaiset voisivat paremmin, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen asiantuntija Minna Piirainen Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta kertoo.

Koekäyttöjaksossa on ollut mukana yli viisikymmentä asiakas- ja palveluohjausta tekevää ammattilaista sosiaali- ja terveyspalveluista. Palvelua on testattu myös vammaispalvelujen vertaisryhmän ja hyvinvointialueella toimivien kehittäjäasiakkaiden kanssa.

Palvelua on kevään mittaan esitelty myös Etelä-Karjalan kunnille ja järjestöille.

– Palaute on ollut pääasiassa hyvää, vaikka itse alusta onkin vielä prototyyppivaiheessa. Saadun palautteen avulla palvelua on myös kehitetty eteenpäin, asiantuntija Mika Piiroinen hyvinvointialueen digitaalisista palveluista kertoo.

Tarmoa-palvelun koejakso päättyy toukokuun lopussa ja päätöksiä käyttöönotosta tehdään syksyllä.

Tarmoa

DigiFinland Oy:n tuottama palvelu, jota on testattu hyvinvointialueiden toimesta vuoden 2023 loppupuoliskolta alkaen.

Ohjaa käyttäjää erilaisiin hyvinvointia ja terveyttä ylläpitäviin ja edistäviin palveluihin, toimintoihin sekä aktiviteetteihin.

Tarjoaa tukimahdollisuuksia eri elämäntilanteisiin, kuten sairauden, työttömyyden tai muun vaikean tilanteen sattuessa.

Etelä-Karjalan hyvinvointialue pilotoi palvelua maalis-toukokuun 2024 aikana 10 viikkoa. Päätöksiä käyttöönotosta tehdään syksyllä.

Lisätietoja

Minna Piirainen,  hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen asiantuntija, p. 040 651 3718, [email protected]

Mika Piiroinen, asiantuntija digitaaliset palvelut, p. 040 677 2775, [email protected]

Customer service