Etelä-Karjalan hyvinvointialueen (Ekhva) vertaistukiryhmä käytöksellä oireilevien nuorten vanhemmille kokoontuu tänä keväänä vielä kaksi kertaa, 15. ja 29. toukokuuta. Vanhempi voi osallistua kumpaan tahansa kokoontumiskertaan. Tapaamisissa varataan aikaa myös vapaalle keskustelulle. Toukokuun tapaamisissa vanhemmilta kerätään palautetta kuluneesta kaudesta sekä toiveita syksyn ryhmien sisältöön ja toteutukseen.
Sosiaaliohjaaja Tiia Smolander toivoo yhdessä kaikkien muiden tukiryhmän toteuttajien kanssa viimeisille kerroille paljon vanhempia mukaan. Vanhemmilta kerätään myös palautetta, joka tukee uusien ryhmien suunnittelua:
− Vanhemmat voivat antaa palautteen lisäksi toiveita tulevien ryhmien sisältöön – mitkä aiheet heitä kiinnostavat ja millaista tietoa eniten tarvitsevat.
Toukokuun kokoontumisten teemat
15.5. Vanhemman oma jaksaminen / erityisohjaaja Tiina Melander
Voimat vähissä, elämän tilanne tuntuu raskaalta… Itsestä huolehtiminen, oma hyvinvointi, omat tarpeet ja jaksaminen. Kuinka pidän itsestäni huolta? Mistä saan voimia?
29.5. Nuoret ja rikokset / nuorten oikeusedustaja Maija Ström-Ripatti
Lasten ja nuorten syyllistyminen rikoksiin ja lainvastaisiin tekoihin on aina vanhemmille hämmennystä tuova asia. Miten toimitaan ja kuka voisi auttaa asiassa, miten tästä eteenpäin?
Ryhmään ilmoittautuminen
Kahvitarjoilujen vuoksi toivotaan ilmoittautumista etukäteen. Mukaan voi liittyä joko soittamalla tai laittamalla tekstiviestin lasten- ja nuorten päihdeyksikön puhelinnumeroon p. 040 5655 891.
Missä ja milloin ryhmä kokoontuu?
Vertaistukiryhmä kokoontuu toukokuussa vielä kaksi kertaa: 15.5. ja 29.5. kello 18.00–19.30. Paikkana on Saimaan koulu, Lasten ja nuorten talolla Lappeenrannassa osoitteessa Kasarminkatu 11.
Kenelle vertaistukiryhmä on?
Vertaistukiryhmään tulevilla vanhemmilla voi olla haasteita murrosikäisen lapsensa kanssa esimerkiksi seuraavissa asioissa: päihteiden käyttö tai niiden kokeilu, haastava käytös kuten kotoa karkailut, päivärytmi, riitaa, ahdistusta tai vuorovaikutushaasteita. Ryhmään osallistuminen ei edellytä aikaisempaa asiakkuutta hyvinvointialueen palveluihin.
Vertaistukiryhmä syntyi alun perin asiakkailta nousseesta toiveesta sekä lasten ja nuorten päihdeyksikön havaitsemasta vajeesta vanhemmuuden tukemiseen, muun muassa nuorten päihdekatkaisujakson jälkeen.
Lisätietoja:
Tiia Smolander, sosiaaliohjaaja, puh. 040 508 6697, [email protected]