• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » Ekhvan infektio- ja tartuntatautiyksikölle tunnustusta ansiokkaasta potilas- ja asiakasturvallisuustyöstä 
Ryhmäkuva, jossa 8 henkilöä poseeraavat kameralle ruusut ja diplomi kädessään

Ekhvan infektio- ja tartuntatautiyksikölle tunnustusta ansiokkaasta potilas- ja asiakasturvallisuustyöstä 

, ,

Suomen potilas- ja asiakasturvallisuusyhdistys SPTY ry:n hallitus on myöntänyt kevätkokouksessaan 20.5.2024 Etelä-Karjalan hyvinvointialueen infektio- ja tartuntatautiyksikölle ansiomerkin ansiokkaasta asiakas- ja potilasturvallisuuden edistämistyöstä.  

Diplomi ja ansiomerkki luovutettiin torstaina 6.6.2024. Tunnustusta oli vastaanottamassa infektio- ja tartuntatautien yksikön henkilöstö, esihenkilö ja palvelupäällikkö. Diplomin ja ansiomerkin luovuttivat SPTY ry:n puolesta asiakas- ja potilasturvallisuuskoordinaattori Petteri Alavahtola, hoitotyön johtaja Kirsi Leino ja ylilääkäri, vs. sairaalan johtaja Juha Kasurinen

SPTY ry:n puheenjohtaja Sanna-Maria Kivivuori kertoo palkitsemisperusteiksi, että Etelä-Karjalan hyvinvointialueen Infektio- ja tartuntatautiyksikkö on toiminut antaumuksella ja ammattitaidolla asiakas- ja potilasturvallisuuden edistämistyössään. Yksikkö on järjestänyt ja seurannut hyvinvointialueen väestön hoitoon liittyvien infektioiden ja tartuntatautien torjuntatyötä. Yksikkö on kouluttanut, opastanut ja tukenut hyvinvointialueen työntekijöitä ja opiskelijoita hoitoon liittyvien infektioiden sekä tartuntatautien torjunnassa sekä tartuntatautien jäljityksessä ja epidemioiden selvittämisessä. Yksikössä on aktiivisesti ja ennakkoluulottomasti otettu käyttöön uusia toimintamalleja ja työkaluja infektioiden torjunnan kehittämiseksi. Yksikkö on toteuttanut myös työyksiköiden hygieniakierroksia.  

Infektio- ja tartuntatautiyksikön hygieniahoitajat sekä lääkärit ovat saaneet usein positiivista palautetta henkilökunnalta sujuvasta, joustavasta sekä ammattitaitoisesta tuesta ja pyyteettömästä intohimosta asiakkaiden- ja potilaiden infektioiden torjunnan edistämisessä, sanoo Petteri Alavahtola. 

Suomen potilas- ja asiakasturvallisuusyhdistys SPTY ry edistää potilas- ja asiakasturvallisuutta sekä potilas- ja asiakasturvallisuuden tutkimusta. Yhdistys järjestää seminaareja, koulutusta ja kongresseja, harjoittaa julkaisu- ja tiedotustoimintaa sekä tekee yhteistyötä muiden alan organisaatioiden kanssa Suomessa ja ulkomailla.  

Yhdistyksen päämääränä on omalla toiminnallaan varmistaa, että asiakkaat ja potilaat saavat Suomessa turvallista ja laadukasta hoitoa ja palveluja. Yhdistys toimii valtakunnallisesti aktiivisena kehittäjänä, vaikuttajana ja arvostettuna asiantuntijana. 

Potilas- ja asiakasturvallisuuden ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle, joka on osoittanut aktiivisesti varmistavansa potilas- ja asiakasturvallisuutta ja/tai on osoittanut kehittävänsä potilasturvallisuutta. Ansiomerkki voidaan myöntää myös, jos henkilö tai taho on tehnyt merkittävän teon avoimuuden ja potilas- ja asiakasturvallisuuskulttuurin kehittämiseksi. 

www.spty.fi  

Lisätietoja: 

Petteri Alavahtola, asiakas- ja potilasturvallisuuskoordinaattori, puh. 040 651 1820, [email protected]

Sanna-Mari Kivivuori, puheenjohtaja, Suomen potilas- ja asiakasturvallisuusyhdistys SPTY ry,
[email protected]

Customer service