• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » PÄIVITETTY 12.6.2024 KLO 20:11:Etelä-Karjalan hyvinvointialueen potilastietojärjestelmähäiriö on korjattu

PÄIVITETTY 12.6.2024 KLO 20:11:Etelä-Karjalan hyvinvointialueen potilastietojärjestelmähäiriö on korjattu

,

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen (Ekhvan) potilastietojärjestelmissä oli häiriötila klo 13-20 keskiviikkoiltana 12.6.2024. Vika saatiin illalla hallintaan, mutta päivystyksessä voi olla ruuhkaa illan ja yön aikana. Mahdollisesti ruuhkan purku jatkuu vielä torstaiaamuna. Henkilökuntaa on lisätty yön ajaksi päivystykseen tilannetta helpottamaan.

Toimintahäiriö havaittiin iltapäivällä noin kello 13.

Perusterveydenhuolto ja päivystystoiminta toimivat keskiviikkona häiriön ajan paperikirjauksella. Terveydenhuollon henkilökunta eivät pystyneet häiriön aikana lukemaan potilastietoja eivätkä laboratoriotuloksia.

Myös eAsiointi oli poissa käytöstä, mutta Omaolon oirearviot toimivat.

Toimintahäiriössä oli kyse teknisestä viasta, ei ulkopuolisesta vaikuttamisesta.

Lisätietoja:

Juhani Grönlund, Etelä-Karjalan hyvinvointialueen terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimialuejohtaja, puh. 040 546 4526, [email protected] 

Mika Mitikka, tietohallintopäällikkö, p. 0400375606, [email protected]

Päivitetty:

Tilannetieto klo 17:17: häiriö on edelleen akuutti ja ongelma potilastietojärjestelmässä laaja.

Tilannetieto klo 18: Häiriö edelleen päällä. Ongelmaa selvitellään, riski päivystyksen ruuhkautumiselle edelleen olemassa, henkilökuntaresurssien lisäys iltavuoroon on olemassa.

Tilannetieto klo 19:05: Häiriötilannetta ei ole vielä pystytty korjaamaan. Tilanne on edelleen päällä. Ekhva tiedottaa seuraavan kerran viimeistään klo 20.

Tilannetieto klo 20:10: Potilastietojärjestelmän häiriö on saatu hallintaan. Päivystyksissä on keskiviikkoillan ja mahdollisesti aamun ajan ruuhkaa. Päivystyksen henkilöstövahvuutta on lisätty, jotta laajan järjestelmähäiriön aiheuttamaa ruuhkaa saadaan purettua.

Customer service