• Sammonlahden hyvinvointiasemalla on datakaapelivaurio – vastaanottotoimintaa ei pystytä tekemään Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Työ hyvinvointialueella » Nea (17), Penttiläntien palvelukoti: Asukkaat saivat harkitsemaan sotealaa

Nea (17), Penttiläntien palvelukoti: Asukkaat saivat harkitsemaan sotealaa

, ,

Nea Meuronen ei löytänyt itselleen viime kesäksi töitä, mutta tälle kesälle tärppäsi. 17-vuotias Nea haki Ekhvalle nuorten kesärekryssä ja pääsi kesäkuun ajaksi töihin Penttiläntien palvelukotiin Joutsenoon.

– Kiinnostuin, kun en ole koskaan aiemmin tehnyt tällaista työtä ja tämä on tosi erilaista, jos vertaa millaisia töitä normaalisti nuorille on kesäksi tarjolla, Nea kertoo.

Nea on tehnyt kesäkuun aikana erilaisia virkistäviä tehtäviä asiakkaiden kanssa.

– Ollaan katsottu telkkaria, pelattu bingoa ja fortunaa sekä kuunneltu musiikkia. Paljon käydään pihalla kävelemässä ja ihan vaan jutellaan. Saatetaan myös vaan istua hiljaa, läsnäololla on isoin merkitys, summaa Nea kesän töitään.

Penttiläntien asukkaiden takia olisin voinut jatkaa täällä pidempäänkin.

Nea Meuronen

Työpaikan Nea on kokenut mukavaksi

– Kun aloitin, esihenkilöni Tarja näytti paikkoja ja kierrettiin, opeteltiin asiakkaiden nimiä ja sain vinkkejä siitä, mistä kukakin asiakas pitää, muistelee Nea.

Työyhteisössä kaikki ovat olleet Nealle mukavia ja ystävällisiä ja Nea kokee saaneensa aina vastauksia tai apua, kun on niitä kysynyt.

– Kotona ollaan juteltu kesätöistä, kun siskoni on Lauritsalassa palvelukodissa töissä. Äiti vertasi ikäihmisiä lapsiin, kertoo Nea ja huomaa havainneensa miten ihmisen aivot ikään kuin palaavat siihen elämän alkuun.

Asukkaat pysyvät sähköalan opinnot aloittavan Nean mielessä

Syksyllä Neaa vaihtaa lukio-opinnot sähköalaan ja miettii, että Ekhva voisi kiinnostava työnantaja tulevaisuudessakin.

– Voisin kyllä harkita opiskelevani soteakin. Asukkaat ovat saaneet miettimään asioita eri tavalla. Moni on kokenut olonsa surulliseksi, kun miun kesätyöt loppuvat. Olisin kyllä voinut jatkaa täällä pidempäänkin, kertoo Nea hiven surua omissakin silmissään.

Haastattelun lomassa Nea auttaa Penttiläntien asukasta nousemaan nojatuolista ja Neasta hehkuu ulospäin auttamisen ilo.

– Olin tosi iloinen, kun täältä ilmoitettiin, että tulin valituksi töihin. Olen ollut aiemmin Saimaan Tukipalveluilla kesätöissä ja tänä kesänä on vielä toinenkin kesätyöpätkä tulossa huoltoasemalla. Näiden asukkaiden takia olisin kyllä tosiaan voinut jatkaa vielä täälläkin, miettii Nea.

Sotealaa tai Ekhvan kesätöitä miettiville Nealla on vielä lopuksi terveisiä

– Jos yhtään kiinnostaa, niin hae sotelle suoraan. Ja jos ei tiedä minne hakisi tai mikä ala kiinnostaa, niin tämä on hyvä paikka tulla katsomaan millaista työ Ekhvalla on, vinkkaa Nea.

Kiitämme Neaa kesätöissä olemisesta ja toivotamme innostusta syksyn opintoihin!

Lisätietoja:

Sanni Romo, HR-päällikkö, p. 040 651 1389, [email protected]
Hannele Muhonen, rekrytointiasiantuntija, p. 040 137 3589, [email protected]

Customer service