• Sammonlahden hyvinvointiasemalla on datakaapelivaurio – vastaanottotoimintaa ei pystytä tekemään Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Työ hyvinvointialueella » Nuoret näkevät Ekhvan kiinnostavana työnantajana

Nuoret näkevät Ekhvan kiinnostavana työnantajana

, ,

Kävimme tapaamassa kuutta Etelä-Karjalan hyvinvointialueelle nuorten kesärekryn myötä työllistynyttä kesätyöntekijää. Eino Jauhiainen, Samu Kärkkäinen, Aino Martikainen, Nea Meuronen, Tuike Vento ja Heini Vertanen ovat paiskineet töitä hyvinvointialueella kesäkuun ajan.

Useampi kesätyöläisistä oli päätynyt hakemaan kesätöitä vanhemman huomattua Ekhvan ilmoituksen Facebookissa. Osa nuorista oli löytänyt työpaikkailmoituksen itse Kuntarekrystä tai Duunitorilta.
– Olen aiemmin ollut kesätöissä Rautjärven kunnalla siivouspalveluissa ja pihatöissä sekä kaupassa. Halusin lisää mahdollisimman erilaisia kokemuksia ja sen vuoksi hain täksi kesäksi töihin Tuulenpesään Simpeleelle sekä Hiitolanjoen koskille, kertoo Tuike.

Halusin lisää mahdollisimman erilaisia kokemuksia.

Tuike, 18

Kokemus parhaasta työyhteisöstä

Työyhteisönsä jäseniksi nuoret kokevat päässeensä vaivattomasti.

– Kesätyöpaikkana tämä on ollut älyttömän hyvä! Miut on huomioitu tosi hyvin huomioitu, paljon tullut kehuja ja aina on autettu, kun on tarvinnut. On ollut myös helppo kysyä, summaa Etelä-Karjalan keskussairaalan logistiikassa ollut Eino.

– Logistiikassa meillä on ollut hyvä porukka ja olen viihtynyt hyvin ja tullut kaikkien kanssa toimeen. Täällä voi puhua muistakin kuin työasioista ja ihan rehellisesti sanottuna, olen tämän kokenut parhaaksi työyhteisöksi missä olen ollut, jatkaa Samu.

Paras työyhteisö missä olen ollut.

Samu, 18

Kesätyöpaikkana tämä on ollut älyttömän hyvä!

Eino, 16

Luumäellä kesätöissä ollut Aino on saanut samanlaisia kokemuksia.
– Miut on otettu tosi hyvin vastaan täällä Vallikodissa, kaikilta on voinut kysyä apua, kaikki on neuvonut ja monet on ollut kiinnostuneita myös siitä kuka mie oon!

Täällä on oltu kiinnostuneita siitä, kuka mie oon.

Aino, 17

Ennakkoluuloista eroon

Osalle nuorista paikasta olivat ennestään tuttuja. Heini oli ollut työelämään tutustumassa tet-jaksolla Ruokolahden palvelukeskuksessa 8. luokalla. Tehtävät olivat osittain samanlaisia nyt kesätöissä, mutta tällä kertaa Heini sai viettää enemmän aikaa asiakkaiden kanssa.

– Olemme yhdessä puuhastelleet monenlaista, mutta tärkeäksi olen kokenut lukea tilannetta. Moni asiakas kaipaa keskustelua, vähän pientä näperrystä ja ennen kaikkea läsnäoloa, pohtii Heini.

Moni asiakas kaipaa keskustelua ja vähän pientä näperrystä.

Heini, 16

Tuttukin työ on silti yllättänyt nuoria.

– Vasta nyt on nähnyt paremmin sen, kuinka paljon resursseja tämä työ vaatii. Nämä ihmiset asuvat täällä ja tämä on heidän viimeinen kotinsa. Hoitajan pitää osata kuunnella ja olla luova, olisi hyvä olla täällä omana itsenään, jatkaa Heini.

Myös Einolla ja Samulla oli aiempaa ennakkotietoa sotealalta, kun sukulaiset ovat työskennelleet sotealalla. Suurin osa haastateltujen nuorten ennalta kuulemista tarinoista kertoi kivoista työyhteisöistä, mutta muutama kauhutarinakin oli kuultu.

– Rehellisesti sanottuna oon kuullut paljon, joten omia ennakkoluuloja kyllä oli. Ne eivät ole kuitenkaan osoittautuneet täällä todeksi. Miulle tää on kuitenkin ollut kiinnostava paikka, jossa olen saanut tehdä mielenkiintoisia hommia ja tulen tänne töihin jatkossakin, kertoo Samu.

Siis miten on, suosittelisitko?

Moni haastatelluista nuorista hakee vielä omaa polkuaan ja tulevaisuuden suunnitelmat olivat monella avoimia. Nuorista useampi olikin hakeutunut Ekhvan kesätöihin uudenlaisten kokemusten toivossa.

– Jos ei tiedä mikä ala kiinnostaisi, niin miusta tämä on hyvä paikka tulla katsomaan millaista työ sotealalla on, vinkkaa Nea.

Asumisen yksiköissä työskennelleet Heini ja Aino kommentoivat työn vaativan vuorovaikutustaitoja ja samaa sosiaalisen luonteen tarvetta korostavat myös vastaavissa tehtävissä toimineet Tuike ja Nea, jotka ovat kokeneet itsekin läsnäolon vaikutuksen työssään.

– Asiakkaista huomaan oman merkitykseni tässä työssä, tähdentää Tuike.
– Näiden asiakkaiden takia olisin toivonut voivani jatkaa täällä pidempäänkin, miettii Nea.

Jos ei tiedä mikä ala kiinnostaisi, niin miusta tämä on hyvä paikka tulla katsomaan millaista työ sotealalla on.

Nea, 17

Aino suosittelee Ekhvan kesätöihin hakeutumista kaikille, jotka yhtään miettivät alalle tulemista.
– Tää on todellakin vahvistanut miun halua lähteä sotealalle, hihkaisee Aino ja kertoo oppineensa kesätyön aikana paljon niin työstä kuin asukkailtakin.

Eino on samaa mieltä.
– Ehdottomasti kannattaa yrittää hakea, jos kiinnostusta on.
– Mie kyllä sanoisin, että älkää hakeko, koska silloin olisi itsellä paremmat saumat päästä tänne takaisin, virnistää Samu.
– Kyllä tää on omasta mielestä parhaita työpaikkoja Lappeenrannassa, mitä nuorille on tarjolla, täydentää Samu vielä.

Lämmin kiitos kaikille kesäkuun 2024 kesätyöläisillemme, mukavan rentoa loppukesää ja intoa syksyn opintoihin!

Seuraavaksi toivotammekin tervetulleeksi heinäkuun nuoret kesätyöläiset!

Lisätietoja:

Sanni Romo, HR-päällikkö, p. 040 651 1389, [email protected]
Hannele Muhonen, rekrytointiasiantuntija, p. 040 137 3589, [email protected]

Customer service