• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Heini (16), Ruokolahden palvelukeskus: Läsnäoloa asukkaiden viimeisessä kodissa

Heini (16), Ruokolahden palvelukeskus: Läsnäoloa asukkaiden viimeisessä kodissa

, ,

Heini Vertanen on ollut aiemmin 8.luokalla työelämään tutustumisjaksolla, eli TET:issä Ruokolahden palvelukeskuksella. Äiti vinkkasi 16-vuotiaalle Heinille hakuilmoituksesta ja Heini sai paikan kesäkuulle.

Heinin tehtävät ovat olleet ikäihmisten virkistystoimintaa ja pieniä hoitajia avustavia tehtäviä.

– Ollaan ulkoiltu, askarreltu ja pelattu muistipelejä. Tärkeimmäksi olen kuitenkin havainnut läsnäolon ja keskustelun. Huomaa, kun lukee tilannetta, että moni meidän asiakkaistamme kaipaa eniten keskustelua ja pientä näperrystä, kertoo Heini.

–Tehtävät ovat olleet osin samanlaisia kuin TET:issä, mutta tällä kertaa miulla on ollut enemmän aikaa olla asiakkaiden kanssa. Olen käynyt myös tervehtimässä säännöllisesti asiakasta Ruokorinteen puolella, kuvaa Heini kesätyönsä sisältöjä.

Heini toivoo ikäihmisiin panostamista

Työpaikalla Heini on otettu vastaan hyvin. Hän nostaa esiin, että kaikki ovat olleet hänelle tosi mukavia, muut työntekijät hymyilevät ja tervehtivät.

Heinin mielikuva sotetyöstä olivat rakentuneet jo TET-jaksolla.
– Nyt kesätöissä on nähnyt paremmin sen, kuinka paljon resursseja työ vaatii. Tämä täällä tehtävä työ on tosi tärkeätä työtä, mihin tarvitaan työvoimaa. Ikäihmisiin pitäisi panostaa enemmän.
– Nämä ihmiset asuvat täällä ja tämä on heidän viimeinen kotinsa. Hoitajalta tarvitaan paljon.

Heini kertoo pitävänsä ihmisläheisestä työstä, missä on saanut kohdata ihmisiä.
– On ollut tosi kivaa olla heidän kanssaan, olen tavannut erilaisia ihmisiä ja saanut käydä mielenkiintoisia keskusteluja, summaa Heini.

Toivon, että tulevaisuuden työssäni pääsen sekä auttamaan että vaikuttamaan.

Heini Vertanen

Ekhvan Heini näkee kiinnostavana työnantajana

Heini on innostunut valokuvauksesta, ihmisläheisistä jutuista eivätkä tulevaisuuden haaveammatit ole vielä selkeitä. Syksyllä odottavat kuitenkin opinnot taidelukiossa.

– Toivon, että tulevaisuuden työssäni pääsen sekä auttamaan että vaikuttamaan, unelmoi Heini.

Kaikilta haastatelluilta kesätyöläisiltä olemme kysyneet, että, mitä he haluaisivat sanoa seuraavan kesän kesätöitä miettiville tai alaa harkitseville.

– Täällä olisi hyvä olla ihan omana itsenään. Sotetyöt vaativat mielestäni ihmistä, joka osaa kuunnella. Työssä saa myös olla luova ihmisten kanssa. Suosittelen kesätyötä Ekhvalla kaikille, jotka yhtään miettivät tänne tulemista. Hyvillä vuorovaikutustaidoilla täällä pärjää kyllä, opastaa Heini.

Kiitämme Heiniä kesätöissä olemisesta ja toivotamme innostusta syksyn opintoihin!

Lisätietoja:

Sanni Romo, HR-päällikkö, p. 040 651 1389, [email protected]
Hannele Muhonen, rekrytointiasiantuntija, p. 040 137 3589, [email protected]

Customer service