• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Olivia Luoto (16), Vanamokoti: Ainutlaatuinen kesätyökokemus nuorelle

Olivia Luoto (16), Vanamokoti: Ainutlaatuinen kesätyökokemus nuorelle

Olivia Luoto, 16, päätti hakea Ekhvan nuorten kesärekryssa kesäksi Lemin Vanamokodille.

Hakuprosessi sujui jouhevasti, ja hetken kuluttua Olivia sai kutsun työhaastatteluun. “Meni tietysti oma aikansa, mutta aika nopeasti tuli kutsut työhaastatteluun, ja hakuaikana otettiin tosi nopeasti yhteyttä takaisin, jos laitoin jotain viestiä,” Olivia muistelee.

Monipuoliset tehtävät ja uudet oppimiskokemukset

Kesätyössään Olivia on saanut kokea ja nähdä paljon, aika Vanamokodilla on laajentanut hänen näkökulmaansa elämään. Työpäivinä hän viettää aikaa asukkaiden kanssa ulkoillen, askarrellen, laulaen ja muistellen vanhoja aikoja. “Mie ulkoilen näitten asukkaiden kanssa, askarrellaan ja lauletaan. Olen myös päässyt katsomaan hoitotyötä sivusta, ja on ollut mukava nähdä ja oppia, miten hoitotyötä tehdään,” Olivia kertoo.

Erityisesti Oliviaa ovat ilahduttaneet ne hetket, jolloin asukkaat ovat kiitelleet ja olleet tyytyväisiä päivän aikana järjestettyihin aktiviteetteihin ja tekemiseen. “Jos ollaan keksitty jotain ohjelmaa, josta asukkaat ovat tosi paljon tykänneet ja kiitelleet, siitä tulee itsellekin loppupäiväksi tosi hyvä mieli,” Olivia kuvaa.

Tämä on tärkeää työtä.

Olivia Luoto

Positiivinen työyhteisö tukena

Työyhteisö on ottanut Olivian lämpimästi vastaan ja hän kokee ympäristön turvalliseksi ja avoimeksi. “Kaikki täällä ovat tosi mukavia. Ensimmäisenä päivänä olin ihan kujalla kaikesta, mutta minut otettiin tosi hyvin vastaan ja aina on saanut apua, kun vaan on tarvinnut,” Olivia sanoo. Vaikka kiireisten työpäivien aikana ei aina tule paljon juteltua niin, tauoilla käydyt keskustelut ovat olleet miellyttäviä ja tärkeitä.

Suositukset Ekhvan kesärekrysta muille nuorille

Olivia haluaa rohkaista muitakin nuoria hakemaan kesätöitä Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta. Hän oli aluksi epävarma jaksaisiko työskennellä neljä viikkoa kerrallaan, mutta nyt ei kadu päätöstään lainkaan. “Suosittelen oikeasti hakemaan. Aluksi mietin, että onkohan neljän viikon työputki rankka, mutta nyt en kadu yhtään, että tulin tänne. On ollut tosi kivaa ja näkee elämän eri näkökulmasta. Tämä on ollut ainutlaatuinen kokemus ja vähän erilainen kesätyö”, Olivia summaa.

Olivia Luodon tarina Lemin Vanamokodilta toimii innostavana esimerkkinä siitä, kuinka paljon nuori voi oppia kesätöissään ja kuinka merkittävä kesätyökokemus voi olla. Työ ei ole vain työtä, vaan tilaisuus kasvaa ihmisenä ja nähdä maailma uusista näkökulmista.

Kiitämme Oliviaa hänen arvokkaasta työstään ja toivotamme hänelle kaikkea hyvää tulevaisuudessa!

Lisätietoja:

Sanni Romo, HR-päällikkö, p. 040 651 1389, [email protected]
Hannele Muhonen, rekrytointiasiantuntija, p. 040 137 3589, [email protected]

Customer service