• Sammonlahden hyvinvointiasemalla on datakaapelivaurio – vastaanottotoimintaa ei pystytä tekemään Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Tuike (18), Tuulenpesä: Suosittelen itselleni ennestään tuntematonta sotealaa jo kokemuksen vuoksi

Tuike (18), Tuulenpesä: Suosittelen itselleni ennestään tuntematonta sotealaa jo kokemuksen vuoksi

, ,

Tuike Vento mietti onko täysi-ikäisyyden kynnyksellä jo yli-ikäinen nuorten kesärekryyn Ekhvalle, mutta päätti kuitenkin hakea. Kesätöitä nyt jo 18-vuotta täyttäneelle Tuikelle tarjottiin Simpeleeltä ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköstä Tuulenpesästä.

– Halusin mahdollisimman paljon erilaisia kokemuksia. Olen aiemmin ollut kaupassa sekä kunnalla siivouspalveluissa ja pari viime kesää pihatöissä. Tänä kesänä menen vielä heinäkuuksi Hiitolanjoen koskille, kertoo Tuike.

Monipuolista työtä asiakkaiden kanssa

Tuiken tehtäviin Tuulenpesässä on kuulunut erilaiset virkistystoimet.

– Olen lukenut lehtiä, askarrellut ja maalannut. Värityskuvat ja muistipelit ovat olleet niin omia kuin asiakkaiden lemppareita. Paikallissanomia täällä aina odotetaan ja niitä sitten yhdessä luetaan.

Työyhteisöön Tuike on päässyt hyvin mukaan ja kertoo uskaltaneensa vinkata uusista ideoista sekä kysyä tarvittaessa apua.

Asumispalveluyksikössä työskentely vaatii empaattisuutta sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.

Tuike Vento

Työssä tarvitaan empatiakykyä ja vuorovaikutustaitoja

Sotealaa kohtaan Tuikella ei ollut ennalta odotuksia. Hänen tuttaviaan ei työskentele alalla, joten hän hyppäsi kesätöihin avoimin mielin. Työ ei myöskään tarjonnut Tuikelle kesätöiden aikana yllätyksiä vaan ihmisten kanssa työskentely kiinnostaa yhä.

– Ehkä opiskelen isona opoksi tai kulttuurialaa, miettii Tuike.

Asumispalveluyksikössä työskentely vaatii Tuiken mielestä työntekijältä empaattisuutta sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Sitä työllistyykö Tuike jatkossa Ekhvalle, hän ei vielä osaa arvella.

– En tunne vielä oikein hyvinvointialueen toiminnan laajuutta, joten tätä on vaikea sanoa.

Sotealaa tai Ekhvan kesätöitä miettiville Tuikella on vielä lopuksi terveisiä

Tuike kokee saaneensa toteuttaa itseään työssään vapaasti. Tekemistä on tullut keksittyä nettiä penkomalla.

– Suosittelen tätä jo ihan kokemuksen vuoksi. Itse koin virkistystyön mukavana, mutta toisaalta vähän yksipuolisena tekijälle. Silloinkin kyllä asiakkaista huomaa oman merkityksensä. Tähän työhön hakeutuvan on hyvä olla sosiaalinen ja valmis tekemään paljon asiakkaiden kanssa yhdessä.

Kiitos Tuikelle kesätöissä olemisesta, onnea ja menestystä syksyn kirjoituksiin!

Lisätietoja:

Sanni Romo, HR-päällikkö, p. 040 651 1389, [email protected]
Hannele Muhonen, rekrytointiasiantuntija, p. 040 137 3589, [email protected]

Customer service