• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Yleinen » Uudessa Keskussairaalan hammashoitolassa hoidetaan eteläkarjalaisten suun terveyttä
Valokuvassa hammashoitoon tarkoitettu sinisellä tekonahkalla päällystetty hoitotuoli. Tuoli sijaitsee hammashoidon hoitohuoneessa.

Uudessa Keskussairaalan hammashoitolassa hoidetaan eteläkarjalaisten suun terveyttä

, ,
hammashoitaja hoitaa lapsen hampaita - lapsi makaa hoitotuolissa

Keskussairaalan hammashoitola aloitti kesäkuun alussa toimintansa. Etelä-Karjalan keskussairaalan A-siipeen keskitettiin Lappeenrannan keskushammashoitolan sekä Armilan ja Sammonlahden hammashoitoloiden palvelut. Porrastetusti tehdyt muutot ovat nyt ohi ja toiminta on käynnissä täysipainoisesti.

Suun terveydenhuollon ylihammaslääkäri Atte Antikainen kertoo, että muutot ovat aiheuttaneet kiireettömien hoitojen ruuhkautumista:
– Valitettavasti muutto uusiin tiloihin ja kesälomakausi ovat aiheuttaneet sen, että asiakkaamme ovat joutuneet odottamaan kiireettömiin hoitoihin hieman pidempään. Nyt kuitenkin toiminta on käynnissä ja hoitoon pääsy on alkanut normalisoitumaan, kertoo Atte Antikainen.

– Uudet tilat ovat osoittautuneet toimiviksi, ja hammashoidon keskittämisen edut alkavat näkyä tehostuneessa toiminnassa.

Valokuva hissin luona olevasta opastekyltistä, jossa näkyy rakennuksen kerrokset ja mitä toimintoja kerroksissa on.

Keskussairaalan hammashoitolassa on 43 hoitohuonetta, ja tilat sijoittuvat neljään kerrokseen A-siivessä. Kaikki hammaslääketieteen erikoisalat ja erikoissairaanhoito sijaitsevat lähekkäin.

Myös ilta- ja viikonloppupäivystys sijaitsee uudessa hammashoitolassa A2-kerroksessa.

Saapumisohjeet Keskussairaalan hammashoitolaan löytyvät hammashoidon verkkosivuilta ekhva.fi > suun terveys > hammashoito-palvelut > Ajankohtaista.  

Hammaslääkäripäivystykseen aina ajanvarauksella

Päivystys toimii pelkästään ajanvarauksella. Arkisin kello 7–16 soitetaan puh. 05 352 7059. Arkisin kello 16.00 jälkeen tai viikonloppuisin soitetaan päivystysavun numeroon 116 117.

Iltapäivystys ottaa vastaan uuden Keskussairaalan hammashoitolan tiloissa kerroksessa A2.

Voit kysyä hammashoidon asioista joko chatissa tai puhelimitse

Hammashoidon chat löytyy ekhva.fi verkkosivun oikeasta alalaidasta kuvakkeen takaa ja palvelee arkisin.

Puhelimitse suun terveydenhuollon asiakkaita palvellaan arkisin klo 7–16 puh. 05 352 7059. Huomaa: Kiireetöntä hoitoa koskevat puhelut kello 10 jälkeen.

Lisätietoja:

Eija Peltonen, johtava ylihammaslääkäri, puh. 040 194 4900, [email protected]   

Customer service