• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Kotihoidon turvapuhelin- ja turvakellopalveluissa mahdollisia häiriöitä

Kotihoidon turvapuhelin- ja turvakellopalveluissa mahdollisia häiriöitä

, ,

Julkaistu 13.8.2024 klo 16:40
Mediatiedote & asiakastiedote turvapuhelinta ja paikantavaa GPS-turvakelloa käyttäville asiakkaille sekä heidän läheisilleen

Yleistyneet GPS-häiriöt voivat aiheuttaa häiriöitä myös niihin Etelä-Karjalan hyvinvointialueen palveluihin, jotka ovat riippuvaisia GPS-järjestelmästä. Palveluja hyvinvointialueelle tarjoavat palveluntuottajat ovat tehneet jo joitakin ilmoituksia häiriöistä.

Palveluntuottajilta saatujen tietojen mukaan Etelä-Karjalan hyvinvointialueella (Ekhva) on havaittu joitakin häiriöitä turvapuhelimien ja paikantavien GPS-turvakellojen toiminnassa. Häiriöitä on havaittu Parikkalassa, Rautjärvellä, Ruokolahdella ja Imatralla sekä Lappeenrannassa lähellä rajaa.

Paikantavien GPS-turvakellojen kohdalla häiriö näkyy paikannustiedon ajoittaisena epätarkkuutena. Tämän takia asiakkaan reaaliaikainen paikantaminen ei välttämättä ole aina mahdollista.

– Ekhva seuraa tilannetta aktiivisesti, tekee tiivistä yhteistyötä palveluntuottajien kanssa asiakasturvallisuuden varmistamiseksi sekä selvittää asiaa viranomaisten kanssa, kertoo toimintakyky- ja hoivapalvelujen johtaja Irina Snellman.

Myös turvapuhelimissa esiintynyt häiriöitä

Turvapuhelinten häiriöt ilmenevät ongelmina puhelujen yhdistymisessä ja kuuluvuudessa. Tästä syystä turva-auttaja käynti voi viivästyä. Turvapuhelinhäiriöitä on esiintynyt aiemminkin alueilla, joissa on tiedetty olevan heikko mobiiliverkon kuuluvuus. Valtakunnallinen, operaattoreiden toteuttama 3G-verkon alasajo on lisännyt turvapuhelinhäiriöitä.

Lisätietoja:

Toimintakyky- ja hoivapalvelujen johtaja Irina Snellman, p. 040 358 9224 [email protected]
Palvelupäällikkö Miia Inna, p. 040 169 5875, [email protected]
Tekniset kysymykset: Tietoturvapäällikkö Tero Pitkänen, p. 040 648 6649, [email protected]

Customer service