• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » Uusi Juhonkoti odottaa jo asukkaitaan Imatralla

Uusi Juhonkoti odottaa jo asukkaitaan Imatralla

, ,

Muuttovalmistelut ovat käynnissä.

Erityisryhmien palvelutalo Juhonkoti on valmistunut Imatrankoskelle Esterinkadun ja Heikinkadun kulmaan.

Juhonkodissa on 15 palveluasuntoa erityisryhmään kuuluville. Näistä 8 on palveluasumiseen ja 7 ympärivuorokautisen palveluasuntoja vammaisille henkilöille.

-Juhonkoti lisää Etelä-Karjalan hyvinvointialueen (Ekhva) oman palveluasumisen ja ympärivuorokautisen palveluasumisen asukaspaikkoja. Muutoksella saadaan vammaisten asumispalveluja toimiviin uusiin tiloihin ja lisäksi synergiaetua henkilöstön yhteiskäytöstä, sosiaalipalvelun toimialuejohtaja Anu Koivumäki listaa uudisrakennuksen etuja.

Ekhva toimii uudessa kiinteistössä palveluntuottajana.  Juhonkodin rakennutti Imatran kaupungin kiinteistöyhtiö Mitra.

–  Asukkaat tulevat eri puolilta Etelä-Karjalaa. Asukasvalinnat ovat joltain osin vielä kesken. Pystymme uuden tilan myötä kotiuttamaan joitakin ostopalveluasukkaita takaisin Etelä-Karjalaan. Omana toimintana pystymme näin säästämään lähes 0,6 miljoonaa euroa vuodessa, Koivumäki kertoo.

Juhonkotiin muuttaa asukkaita myös Paajalanrinteestä, joka ei ole Ekhvan omistama kiinteistö. Ekhvalla ei ole enää käyttöä tälle kiinteistölle ja vuokrasopimus tullaan irtisanomaan.

Muutto Juhonkotiin tapahtuu näillä näkymin syyskuussa, kun kaikki valmistelut on saatu tehtyä.

oplus_1049600

Uusia työpaikkoja Imatralle

Juhonkodin ympärivuorokautiseen hoivayksikköön on rekrytoitu 6 uutta työntekijää Paajalanrinteestä siirtyvien lisäksi. Henkilöstöä tarvitaan, koska työ muuttuu uudessa paikassa kaksivuorotyöstä kolmivuoroiseksi ympärivuorokautisen hoivatarpeen vuoksi.

Juhonkodin lounaat ja päivälliset tilataan Honkaharjun keittiöstä.

Samalle alueelle oli suunniteltu myös uutta uudisrakennusta vammaisten päivätoimintakeskukselle, mutta keväällä Ekhvan aluehallitus päätti luopua hankkeesta kustannussyistä, kun päiväkeskukselle löytyi toinen vaihtoehtoesitys Tainionkosken koulun (nykyisin Taiteiden talo) ruokalasta. Vuokraneuvottelut Mitran kanssa ovat tältä osin vielä kesken.

DCIM100MEDIADJI_0156.JPG

Lisätietoja:

Anu Koivumäki, sosiaalipalvelun toimialuejohtaja, p. 040 768 8783 [email protected]

Sari Kauria, toimintayksikön esihenkilö, p. 040 651 1554, [email protected] (Tavoitettavissa 26.8. alkaen)

Kuvat: Mitra Imatran Rakennuttaja

Customer service