• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » Uusia tukiperheitä ja tukihenkilöitä tarvitaan eteläkarjalaisille lapsille ja nuorille – lokakuussa pidetään koulutus uusille vapaaehtoisille
naiset kävelevät sillalla kahden tytön kanssa

Uusia tukiperheitä ja tukihenkilöitä tarvitaan eteläkarjalaisille lapsille ja nuorille – lokakuussa pidetään koulutus uusille vapaaehtoisille

, ,

Hyvinvointialueen lapsiperhesosiaalityö järjestää lokakuussa koulutuksen uusille tukiperheille ja tukihenkilöille. Koulutus pidetään kahtena tiistai-iltana, 8. ja 15. lokakuuta Lappeenrannassa kello 17–19.

Tukisuhdetoiminnan ohjaaja Anna Honkanen rohkaisee kaikkia asiasta kiinnostuneita mukaan koulutukseen kuulemaan lisää:

naiset kävelevät sillalla kahden tytön kanssa

Koulutamme jokaisen vapaaehtoisen tukihenkilönä ja tukiperheenä toimimiseen. Tukihenkilönä voi vaikuttaa lapsen tai nuoren elämään hyvinkin positiivisella tavalla.

Anna Honkanen

Kaikenikäiset ihmiset ja kaikenlaiset perheet voivat toimia tukihenkilönä lapselle tai nuorelle.

– Voit olla esimerkiksi opiskelija, eläkeläinen, yksinhuoltaja tai kahden aikuisen monilapsinen perhe, kuvailee Anna Honkanen.

Tukihenkilöitä tarvitaan pääsääntöisesti 9–16 -vuotiaille lapsille ja nuorille

Tukihenkilöä tarvitaan erilaisissa elämäntilanteissa, esimerkiksi jos nuorella on yksinäisyyttä tai hänellä ei ole harrastuksia. Nuoren perhe saa tukihenkilötoiminnan kautta arvokasta tukea tilanteessa, jossa perheellä ei muutoin tukiverkostoa arjessaan ole.

Tukihenkilö on lapselle tai nuorelle aikuisen malli, keskustelukaveri ja kodin ulkopuoliseen mukavaan yhteiseen tekemiseen lähtevä aikuinen. Lapsi saa parhaimmillaan myönteisiä onnistumisen kokemuksia ja elämyksiä aivan arkisissa asioissa – esimerkiksi luontoretkillä. Tukihenkilö tapaa lasta noin kahden viikon välein 2–3 tuntia kerrallaan.

Tukiperheissä kerran kuussa vierailevat lapset ovat useimmiten päiväkoti- tai alakouluikäisiä

Tukiperhettä tarvitaan monenlaisille lapsille ja erilaisissa elämäntilanteissa. Lapsi osallistuu tukiperheen tavalliseen viikonlopun viettoon ja yöpyy perheessä säännöllisesti kerran kuukaudessa. Useimmat tukiperheessä vierailevat lapset ovat alle kouluikäisiä tai alakoululaisia.  

Uudet vapaaehtoiset tukiperheet ja tukihenkilöt haastatellaan ennen koulutusta. Tukitoimintaan sitoudutaan vuoden ajaksi. Tukihenkilöt ja -perheet ovat vaitiolovelvollisia myös vapaaehtoistyön päättymisen jälkeen. Tukihenkilötapaamisista maksetaan palkkio ja toimintaraha tukihenkilölle. Tukiperhetapaamisista maksetaan hoitoraha ja kulukorvaus tukiperheelle.

Lisätietoja:

Anna Honkanen, tukisuhdetoiminnan ohjaaja, p. 040 729 0790, [email protected]

Customer service