• Ajanvaraus influenssa- ja koronarokotuksiin ensisijaisesti eAsioinnin kautta – varaa aika nyt Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » Vertaistukiryhmä käytöksellä tai päihteillä oireilevien nuorten vanhemmille jatkuu
Nainen juttelee miehen kanssa pöydän ääressä

Vertaistukiryhmä käytöksellä tai päihteillä oireilevien nuorten vanhemmille jatkuu

, ,

Tervetuloa päihteillä tai käytöksellä oireilevien nuorten vanhemmille suunnattuun vertaistukiryhmään!

Ryhmät käynnistyvät jälleen 14.8.2024 ja kokoontuvat parittomien viikkojen keskiviikkoina kello 18.00 – 20.00 Saimaan koulun tiloissa, osoitteessa Kasarmikatu 11, 53900 Lappeenranta.

Vanhempi voi tulla mukaan mihin tahansa ryhmäkertaan – jatkossa ryhmään ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tilaisuudessa on kahvi / teetarjoilu ja pientä purtavaa.

− Kevätpuolella tapaamiset olivat mukavan suosittuja, ja toivomme kesätauon jälkeen ryhmään uusiakin vanhempia – rohkeasti mukaan, jos kaipaat tukea oireilevan nuoresi kanssa, kannustaa sosiaaliohjaaja Tiia Smolander.  

Ensimmäisissä tapaamisissa vanhemmat saavat valita toivomaansa ja tarvitsemaansa sisältöä syksyn tapaamisiin. Hyvinvointialueen asiantuntijapuheenvuoroa ei välttämättä joka kerta ole.

Lisätietoja voi tarvittaessa kysyä päihdeyksikön puhelimesta: 040 565 5891.   

Kenelle vertaistukiryhmä on?

Vertaistukiryhmään tulevilla vanhemmilla voi olla haasteita murrosikäisen lapsensa kanssa esimerkiksi seuraavissa asioissa: päihteiden käyttö tai niiden kokeilu, haastava käytös kuten kotoa karkailut, päivärytmi, riitaa, ahdistusta tai vuorovaikutushaasteita. Ryhmään osallistuminen ei edellytä aikaisempaa asiakkuutta hyvinvointialueen palveluihin.

Vertaistukiryhmä syntyi alun perin asiakkailta nousseesta toiveesta sekä lasten ja nuorten päihdeyksikön havaitsemasta vajeesta vanhemmuuden tukemiseen, muun muassa nuorten päihdekatkaisujakson jälkeen.

Lisätietoja:

Tiia Smolander, sosiaaliohjaaja, puh. 040 508 6697, [email protected]

Customer service