• Ajanvaraus influenssa- ja koronarokotuksiin ensisijaisesti eAsioinnin kautta – varaa aika nyt Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » Armilan toimintojen siirtyminen väistötiloihin konkretisoitumassa
Ilmakuva, jossa alalaidassa vihreää puustoa ylhäältä kuvattuna ja kuvan keskiosan täyttää vaalea sivulle levittäytyvä iso rakennus. Kuva on kiinteistöstä, jossa toimii Armilan hyvinvointiasema.

Armilan toimintojen siirtyminen väistötiloihin konkretisoitumassa

, ,

Hyvinvointialueen toiminnot siirtyvät pois Armilankatu 44:n tiloista viimeistään 30.6.2025 mennessä, jolloin tilojen vuokrasopimus päättyy. Väistötiloihin siirtyminen tehdään mahdollisimman tehokkaasti ja päällekkäisiä tilavuokria välttäen. Tarkemmat tiedot tulevista muutoksista asiakkaille tiedotamme myöhemmin.  

– Sekä henkilöstön että asiakkaiden toiveena on uudet ja terveelliset tilat työskentelyyn ja asiointiin. Tällä välin muuttoa odotellessa täytyy kuitenkin saada tilat ja olosuhteet kaikille siedettäviksi, siksi tarkoituksenmukaiset väistötilat ovat välttämättömät, linjaa vs. terveydenhuollon toimialuejohtaja Kirsi Leino.  

Perusterveydenhuollon väistötilat löytyvät Pohjolankadulta, Koulukadulta, Kahilanniemestä ja Sammonlahdesta. 

Ensimmäiseksi käyttöönotettavaksi väistötilaksi on suunniteltu Pohjolankatu 14:n tiloja, jotka vapautuivat kesällä hammashoidolta. Pohjolankadun tiloissa avautuu noin 10 vastaanottohuonetta käsittävä kokonaisuus syyskuun lopussa tai lokakuussa. Suunnitelmissa on siirtää sinne muun muassa osa hoitajavastaanotoista ja silmänpohjankuvaukset. 

Keskussairaalan yhteispäivystyksen tiloissa toimineet Armilan ja Sammonlahden kiirevastaanotot siirtyvät marraskuussa väliaikaisesti A-siiven kahdeksanteen kerrokseen. Sammonlahdessa kiirevastaanotto käynnistyy tammikuussa, ja sen kiirevastaanoton henkilöstö muuttaa tällöin A-siivestä Sammonlahteen. Mikäli Sammonlahden hammashoidolta vapautuneiden tilojen remontti valmistuu hyvissä ajoin, pääsee kaksi nyt Armilassa työskentelevää hoitaja-lääkäri-työparia siirtymään sinne jo ennen tammikuuta. Sammonlahden kiirevastaanotto palvelee lähes 20.000:ta länsialueen asukasta. 

Pääosin Armilan perusterveydenhoidon vastaanottotoiminta siirtyy Kahilanniemen ja Koulukadun tiloihin tulevana keväänä.  

Tilaelementin suunnitelmat viimeistelyssä 

Väistötiloiksi tarvittavien tilaelementtien kilpailutus on päättynyt, ja toimittajaksi on valittu Parmaco. Kompakti ja tasokas tilaelementeistä koostuva väistötila toteutetaan kolmen kerroksen ratkaisuna, joka sijoittuu nykyisen keskussairaalan edustalla olevan paikoitustilan kohdalle. Tilaelementtien pääsisäänkäynti sijoittuu keskussairaalan pääsisäänkäynnin läheisyyteen, ja yhdyskäytävä liittää rakennuksen kantasairaalaan. Jatkotyöstössä viimeistellään tilaratkaisujen suunnittelu. Kokonaisuus otetaan käyttöön viimeistään kesäkuun alussa 2025. Tiloihin siirtyvät Armilan kiirevastaanotto, muistipoliklinikka sekä vammaispalvelujen tutkimus- ja kuntoutusyksikkö Tutka.  

Uuden Armilan sijainti aluehallituksen päätettäväksi 

Väistötilat ovat väliaikaisia. Uusi Armila –rakennuksen sijaintiesitys on menossa lokakuun alussa aluehallituksen päätettäväksi. 

Lisätietoja:

Kirsi Leino, vs. terveydenhuollon toimialuejohtaja, terveys- ja kuntoutuspalveluiden toimialue, p. 040 353 0914, [email protected] 

Minna Häyhä, perusterveydenhuollon vastuualuejohtaja, p. 040 556 2530, [email protected]  

Sami Turunen, tekninen päällikkö, p. 040 651 1237, [email protected]  

Customer service