• Ajanvaraus influenssa- ja koronarokotuksiin ensisijaisesti eAsioinnin kautta – varaa aika nyt Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » Innovaatiorahaa järjestöille ikääntyneiden yksinäisyyden ehkäisyyn

Innovaatiorahaa järjestöille ikääntyneiden yksinäisyyden ehkäisyyn

, ,

Etelä-Karjalan hyvinvointialue avaa järjestöille haettavaksi innovaatiorahan, jolla tuetaan kotona asuvien haavoittuvassa asemassa olevien ikääntyneiden sosiaalista hyvinvointia ja ehkäistään yksinäisyyttä. Innovaatiorahoituksella tuetaan erityisesti sellaisia toimintamalleja, jotka tarjoavat sosiaalista tukea ikäihmisten elämässä tapahtuviin merkityksellisiin taitekohtiin, kuten esimerkiksi leskeytyminen tai omaishoidon päättyminen.

– Etelä-Karjalan alueella toimii runsaasti erilaista ikääntyneille suunnattua ryhmämuotoista toimintaa. Pelkästään ryhmämuotoista toimintaa lisäämällä emme kuitenkaan ratkaise ikääntyvän väestön yksinäisyyden haasteita, kertoo hyvinvointialueen erityisasiantuntija Sari Lind.

Hyvinvointialue voi myöntää innovaatioavustusta, jolla vastataan äkilliseen, ajankohtaisessa toimintaympäristössä tai kohderyhmän tarpeissa tapahtuneeseen muutokseen ja sitä myönnetään samaan toimintaan vain kerran.

Hyvinvointialueen talousarviossa vuodelle 2024 innovaatiorahaan varattu 20 625 euroa. Avustus jaetaan vuonna 2024, mutta varsinainen toiminta voidaan toteuttaa vuoden 2025 aikana. Mikäli haussa ei löytyisi tarpeeseen vastaavia innovaatioita, hyvinvointialue ei jaa innovaatiorahaa.

Hakemusten arvioinnissa painotetaan erityisesti seuraavia asioita:

  • Avustettavan toiminnan innovatiivisuus/innovatiivisuus kohderyhmän tavoittamisessa (etsivä ja löytävä työ)
  • Järjestöjen keskinäinen yhteistyö avustettavassa toiminnassa
  • Miten toiminta tukee/täydentää Etelä-Karjalan hyvinvointialueen strategiaa ja palvelustrategiaa sekä laajan hyvinvointisuunnitelman painopisteitä (Ikäystävällinen Etelä-Karjala –kärkiohjelma)
  • Miten toiminta tukee tai täydentää hyvinvointialueen järjestämisvastuulla olevia sosiaali- ja terveyspalveluja (tai pelastuspalveluja) ja toimii yhteistyössä näiden kanssa
  • Maakunnallisuus

Hakemuksia innovaatiorahaan pyydetään sähköisesti 29.9.2024 mennessä. Hakemukset käsitellään Etelä-Karjalan hyvinvointialueen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ohjausryhmässä lokakuussa 2024.

Innovaatiorahan hakulomake
Lisätietoa järjestöavustuksista
Ekhva järjestöavustuksien perusteet

Lisätietoja:

Heini Maijanen, järjestö- ja kumppanuusasiantuntija, p. 040 564 7145, [email protected]


Customer service