• Ajanvaraus influenssa- ja koronarokotuksiin ensisijaisesti eAsioinnin kautta – varaa aika nyt Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » Sosiaalipalveluiden ensineuvopisteet keskittyvät lokakuun alussa hyvinvointiasemille

Sosiaalipalveluiden ensineuvopisteet keskittyvät lokakuun alussa hyvinvointiasemille

, ,

Asiakkaat voivat käydä sosiaalipalveluiden ensineuvopisteissä lokakuusta eteenpäin samoilla hyvinvointiasemilla, joilla asiakasohjaajat ovat tähänkin asti työskennelleet. Etelä-Karjalan alueen hyvinvointiasemilla toimivien asiakasohjaajien palveluajat löytyvät nettisivulta ekhva.fi/hyvinvointiasemat/.

Sosiaalipalveluiden ensineuvon asiointipisteet poistuvat Iso apu -palvelukeskuksista

Lokakuun alusta lähtien (1.10.2024) sosiaalipalveluiden ensineuvopisteet sulkeutuvat Imatran ja Lappeenrannan Iso apu -palvelukeskuksissa. 

Sosiaalipalveluiden ensineuvoa saa jatkossakin entiseen tapaan Lappeenrannassa Armilan hyvinvointiasemalla ja Aikuisten keskuksessa sekä Imatralla Honkaharjun hyvinvointiasemalla.

Muiden paikkakuntien hyvinvointiasemilla toimivat ensineuvopisteet pysyvät ennallaan.

Ensineuvon keskittäminen hyvinvointiasemille tehdään, jotta ensineuvopisteiden käyttöastetta saadaan kokonaisuudessa korkeammaksi.

– Sosiaalipalveluiden ensineuvopisteitä on ollut laajalti tarjolla, mutta moni asiointipiste on toiminut hyvin pienellä käyttöasteella, kertoo toimintakyky- ja hoivapalvelujen johtaja Irina Snellman muutoksen taustoista.

– Pääsääntöinen asiointikanava on puhelinpalvelumme ja digitaaliset palvelumme, joista ensineuvoa myös on hyvin saatavilla, muistuttaa Snellman.

Mitä sosiaalipalveluiden ensineuvo on?

Ensineuvossa asiakasohjaaja neuvoo ja auttaa esimerkiksi toimeentulo-, arjenhallinta- ja hyvinvointiasioissa sekä erilaisiin palveluihin liittyvissä kysymyksissä. Asiakasohjaaja auttaa myös erilaisten etuuksien hakemisessa.

Asiakasohjaaja ei kuitenkaan varaa asiakkaalle aikoja lääkärille tai hoitajalle, eikä anna laboratoriotuloksia.

Yhteystiedot:

Asiakasohjaajien palveluajat hyvinvointiasemilla löydät sivulta: ekhva.fi/hyvinvointiasemat/

Sosiaalipalveluiden palvelunumero 05 352 2370 ma-pe klo 9–13

Lisätietoja:

Irina Snellman, toimintakyky- ja hoivapalvelujen johtaja, p. 040 358 9224, [email protected]

Customer service