• Ajanvaraus influenssa- ja koronarokotuksiin ensisijaisesti eAsioinnin kautta – varaa aika nyt Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » Tervetuloa tutustumaan kahteen ikäihmisille suunnattuun perhekotiin avoimien ovien päiviin 16. ja 23. syyskuuta  

Tervetuloa tutustumaan kahteen ikäihmisille suunnattuun perhekotiin avoimien ovien päiviin 16. ja 23. syyskuuta  

, ,

Etelä-Karjalan alueella on tarjolla päiväaikaista perhehoitoa ja ympärivuorokautisia jaksoja ikäihmisille perhekodeissa. Hoitoajat vaihtelevat asiakkaan tarpeen mukaan, muutamasta tunnista aina useamman vuorokauden jaksoihin. Syyskuussa pidetään kahdessa uudessa perhekodissa avoimet ovet, joihin voi tulla tutustumaan ja kuulemaan lisää perhehoidosta: 16. syyskuuta perhekoti Syreenilehdossa Lappeenrannassa ja 23. syyskuuta perhekoti Inkerissä Imatralla.

Perhehoito tuo pysyvyyttä, turvaa ja jatkuvuutta arkeen

Hoito perhekodissa mahdollistaa läheistään hoitavalle omaishoitajalle arvokasta vapaa-aikaa. Asiakkaalle perhekotihoito antaa mahdollisuuden osallistua perhekodin askareisiin tai niiden seuraamiseen omien voimavarojen ja kiinnostuksen mukaan.

Perhehoitajat ovat tehtävää varten valmennettuja ja hyvinvointialueen perhehoitajiksi hyväksymiä. Perhehoidon koordinaattori Minna Valtonen kertoo:

ikäihmisen käsi ottaa muistipelin lappuja

Hyvinvointialueella arvioimme ensin asiakkaan perhehoidon tarpeen ja teemme sitten perhehoitajan kanssa asiakkaan hoidosta toimeksiantosopimuksen. Perhehoito voi olla osa- tai ympärivuorokautista, ja hoitoaika muutamasta tunnista useaan vuorokauteen.

Minna Valtonen

Tervetuloa tutustumaan ikäihmisten perhekotiin, kysymään ja kuulemaan perhehoidosta!

Molemmat avoimien ovien perhekodit tarjoavat toimeksiantosuhteista, lyhytaikaista perhehoitoa ikäihmisille.

Avoimet ovet syyskuussa:

Perhekoti Syreenilehto ma 16.9. klo 13–15

Paraistentie 23, Lappeenranta

Paikalla perhehoitaja Marjo Manninen ja perhehoidon koordinaattori Minna Valtonen Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta. Kahvitarjoilu. 

Perhekoti Inkeri ma 23.9. klo 13–15

Killinkatu 9, Imatra

Paikalla perhehoitaja Vappu Arponen ja perhehoidon koordinaattori Minna Valtonen Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta. Kahvitarjoilu. 

Miten perhehoitoa haetaan?

Ikäihmisen ja omaishoitoperheiden perhehoitoa haetaan joko oman asiakasvastaavan kautta tai soittamalla Iso apu -palvelukeskuksen ensineuvoon: ma-pe klo 9–13 puh. 05 352 2370.

Kuvia perhekoti Inkeristä ja perhekoti Syreenilehdosta

Lisätietoja:

Minna Valtonen, perhehoidon koordinaattori, p. 040 651 1876, [email protected] 

Customer service