• Ajanvaraus influenssa- ja koronarokotuksiin ensisijaisesti eAsioinnin kautta – varaa aika nyt Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » Etelä-Karjala on hyvinvointialueiden huippuluokkaa erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyä vertailtaessa
Etelä-Karjalan keskussairaala ja lähialuetta ilmasta kuvattuna

Etelä-Karjala on hyvinvointialueiden huippuluokkaa erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyä vertailtaessa

, ,

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) julkaisi 16.10.2024 tiedot erikoisairaanhoidon hoitoonpääsyn elokuun tilastoista. Etelä-Karjalan hyvinvointialueella erikoissairaanhoidon hoitoonpääsy on nopeaa valtakunnallisesti muihin hyvinvointialueisiin vertailtuna. Etelä-Karjalassa oli vähiten yli puoli vuotta erikoissairaanhoitoa odottaneita suhteessa väkilukuun (7,7).

THL:n erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyn raportointi sisältää tiedot hyvinvointialueiden erikoissairaanhoitoa tarjoavien yksiköiden hoitoonpääsyn toteutumisesta. Tilastoraportti julkaistaan kolme kertaa vuodessa (30.4., 31.8. ja 31.12. ajankohdista).

Elokuun 2024 lopussa yli puoli vuotta kiireetöntä erikoissairaanhoitoa odottaneiden osuus oli toiseksi pienin Etelä-Karjalan hyvinvointialueella (4,1 %). Pienin erikoissairaanhoitoa odottaneiden osuus oli Etelä-Savon hyvinvointialueella (2,2 %) ja suurin Pohjois-Savossa (31,0 % ).

Vähiten yli puoli vuotta hoitoa odottaneita suhteessa väkilukuun (odottajaa/10 000 asukasta) oli meillä Etelä-Karjalassa (7,7) ja eniten Pohjois-Savossa (102,8).

Sairaalan johtaja Antti Sotka Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta on ylpeä Etelä-Karjalan keskussairaalan ammattitaitoisesta toiminnasta:
– Olemme sopivan kokoinen sairaala, joka pystyy tehokkaasti palvelemaan eteläkarjalaisia ja tarjoamaan ajallaan heidän tarvitsemaansa palvelua. Meillä on hyvin toimiva keskussairaala ja siellä sitoutunut, ammattitaitoinen henkilökunta. Pystymme toimimaan joustavasti ja muuntautumaan eri tilanteisiin. Koronan jälkeen olemme pystyneet nostamaan tason sille korkeudelle, jossa sen pitää olla.

Olemme kaikki ylpeitä, että pystymme tilastojenkin valossa näyttäytymään kärkitoimijana, iloitsee Antti Sotka.

Linkit:

THL:n tiedote 16.10.2024: Kiireettömään erikoissairaanhoitoon odottaneiden määrä on pysynyt suurena vuoden 2024 aikana

Erikoissairaanhoidon hoitoonpääsy 31.8.2024, tilastoraporttiin liittyvä diasarja

Etelä-Karjalan keskussairaala ja lähialuetta ilmasta kuvattuna
Customer service