• Ajanvaraus influenssa- ja koronarokotuksiin ensisijaisesti eAsioinnin kautta – varaa aika nyt Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Yleinen » Etelä-Karjalan hyvinvointialue julkaisee omavalvontatietoa
Kuvassa näkyvät ulkona kävelyllä olevan rollaattoria käyttävän vanhuksen jalat ja avustavan henkilön jalat.

Etelä-Karjalan hyvinvointialue julkaisee omavalvontatietoa

Tuorein raportti on luettavissa verkkosivuilla.

Tämän vuoden alusta voimaan tulleen sote-valvontalain mukaan hyvinvointialueilla on velvollisuus julkaista omavalvontaohjelman toteutumisen seurantaan perustuvia havaintoja ja niiden perusteella tehtäviä toimenpiteitä neljän kuukauden välein verkkosivuillaan.

-Hyvinvointialueella henkilöstö ja johto toteuttavat omavalvontaa osana omaa työtään. Omavalvontatietoa hyödynnämme palvelujen järjestämisessä ja toiminnan jatkuvassa parantamisessa, omavalvontapäällikkö Pia Mälkiä kertoo.

-Omavalvontatietoa julkaisemme myös osana muuta hyvinvointialueen raportointia.  Kehitämme raportointia ja julkaisua edelleen, Mälkiä jatkaa.

Tietoa esimerkiksi palveluajoista

Omavalvonnan osavuosikatsauksen toistuvia teemoja ovat hoidon ja palvelun saatavuus, yhdenvertaisuus, osallisuus ja asiakaskokemus sekä turvallisuus- ja laatutieto. 

Tuoreesta touko-elokuun raportista ilmenee muun muassa, että erikoissairaanhoidossa hoitoonpääsy toteutuu hyvin kuudessa kuukaudessa. Myös lastensuojelun ja vammaispalvelujen palvelutakuu toteutui erinomaisesti touko-elokuussa 2024.

Sen sijaan keskimääräinen odotusaika ikäihmisten ympärivuorokautiseen palveluasumiseen on pidentynyt. Lisäksi toimeentulotukiasian käsittelyssä seitsemän päivän kuluessa on selkeästi parannettavaa.

Pelastuslaitoksella oma selvitys

Myös pelastuslaitoksen omavalvontatietoja julkaistaan samassa syklissä pelastuslaitoksen verkkosivuilla.

Pelastuslaitoksen toteutunut omavalvonta osoittaa, että palvelut on tuotettu hyväksytyn palvelutasopäätöksen mukaisesti, ja ettei palveluihin poikkeamia aiheuttaneita häiriöitä ole esiintynyt.

Ohessa linkit omavalvontaraportteihin:

Omavalvontatiedon raportointi – Etelä-Karjalan hyvinvointialue (ekhva.fi)

Omavalvontamittaaminen | Etelä-Karjalan pelastuslaitos (pelastustoimi.fi)

Lisätietoja:

Pia Mälkiä, omavalvontapäällikkö, p. 0406511877, [email protected]  (sote)

Heidi Huuskonen, kehittämispäällikkö, p. 040 358 0168, [email protected] (pelastuslaitos)

Customer service