• Ajanvaraus influenssa- ja koronarokotuksiin ensisijaisesti eAsioinnin kautta – varaa aika nyt Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » Kohtaamispaikat lapsiperheiden tukena – löydä lähin kohtaamispaikkasi

Kohtaamispaikat lapsiperheiden tukena – löydä lähin kohtaamispaikkasi

, ,

Lasten- ja nuorten palvelut -sivustoltamme löytyy nyt kootusti tietoa perhekeskustoiminnan kunnittain jaotelluista kohtaamispaikoista. Kohtaamispaikat tarjoavat avoimia tiloja, joissa perheet voivat tavata toisiaan, saada vertaistukea ja osallistua monipuoliseen toimintaan, kuten leikkituokioihin ja keskusteluryhmiin. Toiminta on maksutonta ja matalan kynnyksen palvelua, jota järjestävät muun muassa kunnat, seurakunnat ja järjestöt.

Kohtaamispaikkatoiminta tarjoaa lapsille, nuorille ja perheille turvallisen ympäristön viettää aikaa yhdessä ja saada tukea arjessa. Esimerkiksi perhekahvilatoiminta on yksi suosituista palveluista, joita järjestöt pääosin ylläpitävät. Lisäksi kuntien vastuulla olevat nuorisotilat tarjoavat nuorille tilan vapaa-ajan viettoon sekä vertaistuen löytämiseen.

– Kohtaamispaikat ovat tärkeä osa perheiden hyvinvoinnin tukemista, sillä ne tarjoavat arvokasta vertaistukea ja mahdollisuuden jakaa kokemuksia muiden perheiden kanssa”, kertoo perhepalveluiden johtaja Sirkka Pennanen.

Sähköinen perhekeskus Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalassa perhekeskustoiminta on verkostomaista ja monialaista. Sähköinen perhekeskus kokoaa perhekeskustoimijamme yhteen yhteiseen paikkaan Omaperhe.fi-verkkopalveluun. 
Sivustolta löytyy kattavasti tietoa eri palveluista, yhteystietoja, omahoito-ohjelmia sekä laajasti tietoa eri ikäkausiin ja vanhemmuuteen liittyen.

Lue lisää ja löydä lähin kohtaamispaikkasi täältä:
Kohtaamispaikat perhekeskustoiminnassa

Lisätietoa perhekeskustoiminnasta löytyy THL:n sivuilta.

Lisätietoja:

Sirkka Pennanen, perhepalveluiden johtaja, [email protected], p. 040 715 6079

Customer service