• Kiirehdi varaamaan influessarokotusaika tai tarkista, miten saat rokotuksen ilman ajanvarausta Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » Tunnettu ensihoitoyksikkö LABlanssi jatkaa toimintaansa Etelä-Karjalassa
Kuvassa näkyy LABlanssin ohjaamo auton oikealta puolelta kuvattuna ja etualalla istuu ensihoitaja auton etupenkillä. Taustalla näkyy auton kuljettajana toimiva ensihoitaja.

Tunnettu ensihoitoyksikkö LABlanssi jatkaa toimintaansa Etelä-Karjalassa

LAB-ammattikorkeakoulu ja Etelä-Karjalan hyvinvointialue aikovat jatkaa yhteisen opetusambulanssin eli LABlanssin toimintaa omarahoitteisesti hankkeen päätyttyä.

Sosiaalisesta mediastakin tuttu ensihoidon yksikkö ja liikkuva oppimisympäristö LABlanssi, saa jatkoa ensi vuonna. LABlanssi – Etelä-Karjalan ensihoidon oppimisympäristö on ollut kaksivuotinen, Euroopan sosiaalirahasto plus (ESR+) rahoittama yhteishanke, joka päättyy vuodenvaihteessa.

Opetusambulanssi on tuottanut molemminpuolista hyötyä sekä ensihoidon opetukseen että hyvinvointialueelle, ja se on myös osaltaan helpottanut ensihoitoyksiköiden työkuormaa Lappeenrannassa. LAB-ammattikorkeakoulu ja Etelä-Karjalan hyvinvointialue ovat päättäneet jatkaa opetusambulanssin toimintaa omarahoitteisesti.

– Yhteinen opetusambulanssi parantaa niin ensihoidon koulutusta kuin opiskelijoiden työelämävalmiuksia vahvistaen samalla Etelä-Karjalan terveydenhuoltoa, ja lisäksi se syventää yhteistyötä oppilaitoksen ja työelämän välillä, projektipäällikkö Hannele Pirinen Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta iloitsee.
– Positiivinen näkyvyys on lisännyt vetovoimaamme. LABlanssi on lisäksi tarjonnut hyvän testausympäristön erilaiselle teknologialle sekä uusille laitteille ja toimintamalleille, kertoo palvelupäällikkö Kati Saarikivi tyytyväisenä.

Kansainvälisestikin ainutlaatuinen oppimisympäristö

LABlanssi-hankkeen tuloksena rakentunut malli on mahdollista ottaa käyttöön myös muilla hyvinvointialueilla ja ensihoidon opetuksessa. Kokonaisuus sisältää innovatiivisen ja liikkuvan oppimisympäristön, missä yhteisen opetusambulanssin avulla saadaan välitettyä tuoretta tietoa sekä ensihoidon kentän että korkeakoulun välillä.

Kuvassa näkyy LABlanssin ohjaamo auton oikealta puolelta kuvattuna ja etualalla istuu ensihoitaja auton etupenkillä. Taustalla näkyy auton kuljettajana toimiva ensihoitaja.

Yhteinen opetusambulanssi parantaa niin ensihoidon koulutusta kuin opiskelijoiden työelämävalmiuksia vahvistaen samalla Etelä-Karjalan terveydenhuoltoa

Hannele Pirinen, projektipäällikkö

Käytännössä ensihoidon opiskelijat tekevät työelämäharjoittelua ambulanssissa ensihoidon opettajan ja hyvinvointialueen ensihoitajan ohjauksessa. Opetusambulanssi toimii yhtenä lisäyksikkönä hyvinvointialueella ensihoitopalvelun operatiivisessa toiminnassa. Lappeenrannan keskustan lisäksi LABlanssi tulee operoimaan pian myös Imatralla.

– Ensihoidon opiskelijat yleensä jännittävät harjoitteluita, mutta LABlanssissa jännitystä helpottaa, kun entuudestaan tuttu lehtori ja ensihoitaja ovat opiskelijan tukena. Yksikön toiminnan keskiössä on opiskelijan oppiminen, mutta se on mahdollisuus myös lehtoreille pitää oma osaamisensa ajan tasalla. LABlanssi tavoittaa somessa paljon nuoria ja muita seuraajia tehden ensihoidon arkea ja opetusta näkyväksi, projektipäällikkö Kaisa Seppänen LAB-ammattikorkeakoulusta kertoo.

Ensihoitoyksikön matkaa voi seurata Instagramissa ja TikTokissa nimimerkillä @lablanssi.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Kaisa Seppänen, LAB-ammattikorkeakoulu, puh. 050 528 4967, [email protected]
Projektipäällikkö Hannele Pirinen, Etelä-Karjalan hyvinvointialue, puh. 040 728 8777, [email protected]

Faktoja:

  • LABlanssi-hanketta on esitelty myös ulkomailla. Opiskelumalli kiinnostaa kansainvälisestikin.
  • LABlanssin sisällöt ovat keränneet TikTokissa liki 260 000 katselukertaa.
  • Opetusambulanssissa harjoittelujakson on tehnyt 58 opiskelijaa.

Customer service